2020.01.28. 17:53:22 13193 373

Színkavalkád ebédre: lilakáposztával, sárgarépával sült boros csirkecomb
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak színeiben, hanem ízvilágában is bomba ez a főétel. Simán üti a hétvégi rántott csirkét, és még egészségesebb is a sok zöldségnek köszönhetően. Minden idény zöldség benne, mégis megtöri az unalmasnak tartott téli felhozatalt.

Lilakáposztás csirke | fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lilakáposztás csirke | fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Boros csirkecomb lilakáposztával

Hozzávalók:

4 db tanyasi csirkecomb
1 kisebb fej lilakáposzta
2 nagyobb lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 db sárgarépa
20 dkg császárszalonna
2 ek liszt
2,5 dl csirkealaplé
2,5 dl vörösbor
2 db babérlevél
1 mk kakukkfű
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2-3 ek olívaolaj

A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre. (a torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja)

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.

A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát, és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból, és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.

A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd helyezzük a tepsibe, és tegyük köré a káposztaszeleteket.

Ezután tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki, és szintén tegyük a tepsibe.

Ezután adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, és öntsük fel az alaplével és a borral.

Ezután a öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam)

Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük mér pár percig.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.

Tálaláskor tegyünk a tányérba pár kanál rizst (v. az ízlés szerint készített köretet) helyezzük rá a húst, kanalazzuk rá a szaftos zöldségeket, helyezzük mellé a káposztacikket, majd úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...