2017.12.30. 13:51:50 11530 314

Szilveszter a „kölökkel”:-) – Ilyen (is) lehet az év utolsó napja, ha gyerkőc van a családban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha szilveszter, akkor a többségnek pezsgő, buli, éjféli koccintás, tánc, vidámság, móka és kacagás jut az eszébe. Aztán amikor gyereke születik az ember lányának, akkor ez mintha csak egy nagyon távoli valami lenne még az előző életünkből. Pedig csak azért, mert család lettünk, még nem kell lemondani egy kis mókáról!

Szilveszter gyerekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilveszter gyerekkel

Nyilván fergeteges partyról ne álmodozzunk, de azért van néhány tipp, amivel különlegessé tehetitek ezt a napot mind a gyermek, gyermekek, mind a magatok számára.

A lehetőségek

Először is azt kell eldöntenünk, hol tervezzük a szilvesztert? Otthon maradunk, szűk családi körben ünneplünk, vagyis papa-mama-gyerek(ek), esetleg hívunk társaságot? Vagy olyan bátornak érezzük magunkat, hogy elmerészkedünk otthonról egy buliba, vagy valamilyen rendezvényre? Nyilván, ez csak bizonyos korú gyerek mellett kivitelezhető, és csakis akkor, ha van már egy „jól bejáratott” bébiszitteretek. Mi most maradjunk az alaphelyzetnél, vagyis az otthon töltött napnál, a gyerkőc korától függetlenül.

Akkor menjünk szépen sorba!

A legapróbbak:-)

Ha újszülöttről, vagy néhány hetes, hónapos apróságról van szó, akkor elég egyértelmű, hogy a legkényelmesebb otthon maradni a kis családnak. Amennyiben otthon maradunk, de a társaságról nem mondanánk le, lehet nálunk is a „buli”. Érdemes olyan társaságot hívni, akik nem bánják, ha csendben kell „dáridózni”, és hogy az sem biztos, hogy éjfélig vendégül tudjuk látni őket. Nyilván, ők megértik azt is, hogy a vendéglátásból sem fogtok nagy ügyet csinálni: egy kis „üdcsi”, egy kis” rágcsi”, pezsgő, virsli és kész. Baba mellett ezek beszerzése, de még a szervírozása is kihívás.:-) De ilyenkor minden jogunk megvan ahhoz, hogy ne is menjünk, vendégeket se hívjunk, hiszen ez az időszak azért elég fárasztó tud lenni, lehet, csak nyűg a vendégeskedés, akár jövünk, akár hívunk. Ha szerencsénk van, mi, szülők még az éjféli koccintásig bírni fogjuk (bár akadnak, akik 23 óra 58 percig kitartóan küzdenek, hogy két perc múlva gyorsan felhörpintsenek 2 korty pezsgőt, hogy aztán 0 óra 2 perckor már az igazak álmát aludhassák… jelen!:-)), és ha még nagyobb szerencsénk, akkor a baba átalussza az éjszakát, vagy legalább nem ébred meg túl gyakran.:-)

Sziasztok, totyogók!:-)

A 1 évnél idősebb, de még bőven 6 év alatti gyerkőcöknél még elég fontos a napirend, azon belül is a napközbeni alvás. Ha jót akarunk neki, és magunknak is, gondoskodjunk róla, hogy meglegyen a pár óra pihenés. Ha ez elmarad, könnyen „hisztiviharok” áldozatai lehetünk, főként az esti órákban. A napközbeni evésekre is figyeljünk, de egy kis nasi nem árt meg az év utolsó napján, végülis „buli van”! Ezeket, vagyis a rágcsikat, üdítőket gondosan készítsük elő. Ha lehet, a nassolnivalót inkább vegyük, vagy valamilyen könnyen elkészíthető változatot válasszunk, hogy az anyukák se egész nap a konyhában álljanak. Érdemes kinézni a karácsonyi vásárra, a forgatag biztos nagyon izgalmas lehet az aprónépek számára is. Ha otthon maradtok a zord időjárás miatt, gondoskodjatok a beltéri progikról. A közös tánc jó móka lehet, ha nagyobb a gyerkőc, színezhettek is. De megnézhettek közösen egy filmet, vagy egy családi diavetítőzés is remek szórakozást ígér. Az esti fürdés csúszhat egy picit, de csak annyira, amennyire, amennyit még a gyerkőc elvisel. Ha végeztetek a fürdéssel, esti készülődéssel, tartsatok előre hozott koccintást: visszaszámolással, „pezsgős” koccintással.:-) Ami nagyon fontos, hogy arra mindenképpen ügyeljetek, hogy a pezsgős és egyéb alkoholos poharak ne maradjanak elől, nehogy az apróság véletlenül belekortyoljon!

Ha már az iskolapadot koptatják!

Ha nagyobbak a gyerkőcök, akár egy szállodai szilvesztert is meg lehet kockáztatni. Ott biztosan lesz program szülőknek, gyerekeknek egyaránt. Ám ha inkább az otthon melegét választjuk, náluk sem hagyható ki a közelben lévő karácsonyi vásár forgataga! Igaz, a családi ünnep után egészen más hangulatú lesz, hiszen karácsonyi dallamok helyett vidám trombitaszó, színes álarcok, díszek, konfettieső, szerpentinek várják majd őket. A felnőttek kortyolhatnak finom forralt bort, a gyerekek teát, vagy nekik készült, alkoholmentes puncsot. És nem maradhat el valami vásári finomság sem, ha eddig nem kóstoltátok meg a finom kürtöskalácsot, vagy más ínyencséget, most mindenképpen pótoljátok. Tájékozódjatok, van-e valamilyen gyerkőcöknek, vagy akár az egész család számára szórakoztató program. A közeli műjégpálya, vagy mozi, színház is remek szórakozást kínálhat. Ha otthon terveznétek programokat, süssetek, főzzetek együtt. A nagyobb gyerekek már részt vehetnek a sütemények, pogácsák elkészítésében is, de akár a lencsesalátába is besegíthetnek. De tarthattok családi kártya- vagy társasjátékpartit is. De rendezhettek virslievő, vagy pogácsaszaggató versenyt!:-) Ők már megvárhatják az éjfélt is, koccinthatnak is, szigorúan gyerekpezsgővel, és ha nem féltek a fagyos éjszakától, megnézhetitek kint a közeli tűzijátékot is! Az újév első napján lustálkodjatok sokáig, ilyenkor akár az ágyban reggeli sem tilos!

Bármilyen korú a gyerkőc, a lényeg, hogy együtt legyetek, együtt éljétek át/meg e vidám ünnep minden percét!

Forrás: noiportal.hu, cukimamik.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.