2016.12.18. 13:43:20 9695 262

Szilveszter a kertben? Miért ne? - Tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszel még a nyárra, amikor szinte minden hétvégén gyerekzsivaj, hangos nevetés, grillezett húsok, zöldségek, esetleg finom koktélok édes illata töltötte meg az udvarotokat? Már csak röpke pár hónap, és újra így lesz. De miért is kellene annyit várni? Nemsokára itt egy újabb alkalom, hogy odakint ünnepeljetek.

Szilveszter a kertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilveszter a kertben

Hiába a hideg, és a zimankó, a szilveszteri utcabáloknak, kültéri rendezvényeknek megvan a maga hangulata. A tömeg, a forralt bor, a közös visszaszámlálás, mindenki mosolyog és vidám. Ugyanilyen hangulatos lehet egy házibuli, ahol biztosan csak olyanok vannak körülötted, akiket szeretsz, a kedvenc zenéitek szólnak és „sk” keveritek a koktélokat. Ilyenkor az sem baj, ha picit jobban megborul az a pezsgős üveg.:-)

Kettő az egyben

És mi lenne, ha ötvöznénk a kettőt, és az idei szilveszteri bulit a kertedben tartanánk? Utcabáli hangulat, vegyítve a házibuli felszabadultságával, és már kész is egy különös, ám annál emlékezetesebb szilveszter.

Ami nem mindegy

Sokat dobhatsz az egész kültéri buli hangulatán egy jól eltalált dekorációval. Nem kell nagy dolgokra gondolni, és a kevesebb amúgy is néha több, úgyhogy elő a képzelőerővel!

Téma vagy nem téma?

Először is azt kell eldöntened, hogy valamilyen téma szerint szeretnéd-e készíteni a dekorációt, vagy „csakis” a szilveszter lesz a díszítés középpontjában? Ha például a témád a 80-as évek, akkor ennek szellemében dekorálhatod ki a kertedet, jöhetnek a diszkógömbök, csillogós díszek, és így tovább.

Amire feltétlenül szükséged lesz

Mivel kinti buliról van szó, és a szilveszteri időszak nem arról híres, hogy sokáig világos van, ezért mindenképpen gondoskodnod kell a kültéri világításról. Varázsolhatsz fényt papírból készült lámpások, mécsesek, a fák törzsére tekert kültéri fényfüzér, esetleg a virágágyásba leszúrt fáklyák segítségével.

Ami meleget ad

Ha már kint vagytok, nem baj, ha az esetleges fényforrás ad némi meleget is, vagy gondoskodsz egyéb „fűtőtestről”. (A finom házi pálinkán kívül, persze.:-))

Ami még nagyon fontos

Sajnos vagy szerencsére, a kültéri szilveszteri bulik nem a csini ruhákról, flitteres, csillogó szoknyákról, szexi topánkákról szólnak. De egy meleg cipő, egy vastag kabát és egy pihe puha sál aranyat ér ilyenkor. Szóval, öltözzön mindenki melegen! Persze, a nyakba aggatott színes szerpentinek, vicces kalapok, mókás szemüvegek, vidám álarcok elengedhetetlen kellékei egy szabadtéri bulinak. És hölgyek: egy jól eltalált sminkkel még szebben léphetünk át az új évbe.

Amire érdemes odafigyelni

Először is, a szomszédokkal, környéken lakókkal érdemes egyeztetni, hogy nálatok szabadtéri „ereszd el a hajamat” lesz. Hívd meg őket is, hátha vevők az ötletre. Ügyelj arra, hogy a fényt illetve meleget adó „szerkezetek” valóban csak ezt a célt szolgálják, és ne egy esetleges baleset forrásai legyenek. Úgy helyezd el őket, hogy nehogy valaki eleshessen bennük, esetleg nehogy megégesse magát valamelyik eszközzel. Ugyan szilveszterkor szinte kötelező a jókedv, de azért az alkoholfogyasztás mértékére figyeljünk oda. Egyrészt ki akarná egy jókora macskajajjal kezdeni az új évet, másrészt egy barátokkal eltöltött kültéri buliról jó, ha saját emlékeket őrzünk, nem másokéból rakjuk össze az elmúlt este történéseit.

Forrás: garten.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?