2016.02.19. 14:34:33 11453 282

Szexi vagy ártalmas? – Ezért (ne) ülj keresztbe tett lábakkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy magassarkúba, harisnyába bújtatott női láb már amúgy is nagyon szexi, ám a hanyagul keresztbe tett lábakkal csak tovább fokozható az összhatás. Egyszerre lehetünk elegánsak, és csábítóak ebben a „pózban”. Ha rövid szoknyát viselünk, akkor pedig szinte „muszáj” így ülnünk.

Lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lábak

Miért is szeretünk így ülni?

Főleg, mi nők részesítjük előnyben ez az ülési „helyzetet”. Pszichológusok szerint ez egy ősi ösztön, mellyel azt akarjuk kifejezni, hogy mi bizony védjük a fontos javainkat.

És vajon az egészségünknek nem árthat?

Furcsán hangzik a kérdés, mert mégis mi lehet egészségkárosító abban, hogy az ember üldögél? Talán az ülőgumóink fáradnak el túl korán? Esetleg a felfázás lehet veszélyes? Vagy csak úgy „simán”, a sok ülés? A „legenda szerint” visszereink, a vérkeringésünk nem biztos, hogy hosszútávon hálás lesz a folyton keresztbe pakolt lábaknak. A kérdés csak az, mennyire igazak ezek az állítások…?

Keresztbe ne…?

Szakértők szerint – habár a térd ízületeit kissé megterheli ez az ülési mód – a keresztbe pakolt lábak nem kimondottan felelősek a visszérért, illetve egyéb „lábas” problémákért. Az azonban sokkal veszélyesebb, ha sokáig ugyanabban a pozícióban ülünk. A visszerekért pedig inkább a genetika a felelős.

Akkor inkább álljunk?

Semmi esetre sem! Mert vannak napok, vagyis inkább általában olyan napok vannak, amikor az embernek egész nap ülnie kell: iskola, munkahely (már ha ülőmunkát végzünk), egész napos rendezvények és így tovább, és így tovább. Ilyenkor iktassunk be egy-egy szünetet, sétáljunk picit, álljunk fel, nyújtózzunk, ha lehet. Váltogassuk az ülési pozíciónkat, amilyen gyakran csak lehet. Így nem terheljük annyira a lábunkban lévő szalagokat, inakat, illetve a gerincoszlopunkat.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...