2016.02.19. 14:34:33 11627 282

Szexi vagy ártalmas? – Ezért (ne) ülj keresztbe tett lábakkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy magassarkúba, harisnyába bújtatott női láb már amúgy is nagyon szexi, ám a hanyagul keresztbe tett lábakkal csak tovább fokozható az összhatás. Egyszerre lehetünk elegánsak, és csábítóak ebben a „pózban”. Ha rövid szoknyát viselünk, akkor pedig szinte „muszáj” így ülnünk.

Lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lábak

Miért is szeretünk így ülni?

Főleg, mi nők részesítjük előnyben ez az ülési „helyzetet”. Pszichológusok szerint ez egy ősi ösztön, mellyel azt akarjuk kifejezni, hogy mi bizony védjük a fontos javainkat.

És vajon az egészségünknek nem árthat?

Furcsán hangzik a kérdés, mert mégis mi lehet egészségkárosító abban, hogy az ember üldögél? Talán az ülőgumóink fáradnak el túl korán? Esetleg a felfázás lehet veszélyes? Vagy csak úgy „simán”, a sok ülés? A „legenda szerint” visszereink, a vérkeringésünk nem biztos, hogy hosszútávon hálás lesz a folyton keresztbe pakolt lábaknak. A kérdés csak az, mennyire igazak ezek az állítások…?

Keresztbe ne…?

Szakértők szerint – habár a térd ízületeit kissé megterheli ez az ülési mód – a keresztbe pakolt lábak nem kimondottan felelősek a visszérért, illetve egyéb „lábas” problémákért. Az azonban sokkal veszélyesebb, ha sokáig ugyanabban a pozícióban ülünk. A visszerekért pedig inkább a genetika a felelős.

Akkor inkább álljunk?

Semmi esetre sem! Mert vannak napok, vagyis inkább általában olyan napok vannak, amikor az embernek egész nap ülnie kell: iskola, munkahely (már ha ülőmunkát végzünk), egész napos rendezvények és így tovább, és így tovább. Ilyenkor iktassunk be egy-egy szünetet, sétáljunk picit, álljunk fel, nyújtózzunk, ha lehet. Váltogassuk az ülési pozíciónkat, amilyen gyakran csak lehet. Így nem terheljük annyira a lábunkban lévő szalagokat, inakat, illetve a gerincoszlopunkat.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért fontos a mentális rugalmasság képessége és annak fejlesztése?

A kognitív vagy gondolkodási rugalmasságként is emlegetett mentális flexibilitás olyan kognitív, azaz gondolkodáson és megismerésen alapuló képesség, mely lehetővé teszi az egyszerre több dologra való figyelést, az új és váratlan kihívásokhoz való jobb alkalmazkodást.

Gurulj két keréken a jobb létért

A kerékpározás sokak szívébe és mindennapi sporttal egybefonódó hobbi tevékenységébe belopta magát. Sokan úgy vélik, hogy a kétkerekes mozgásforma bizonyult az egyik legjobb döntésnek az életükben, mely segítette őket egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet kialakításában. Milyen hatásokkal számolhatunk, ha felpattanunk a fémparipánkra?

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.