2015.11.21. 14:45:36 10290 245

Szépségbakik, amiket elkerülhetsz a hideg évszakban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha beköszönt az igazán hideg idő, velem könnyen előfordulhatna, hogy a munkahelyemre sietve eltűnik az amúgy sem túl erős sminkem. Ugyanis a hideg időt „látván” én rendszerint könnyekben török ki. Egy jó sminkrögzítővel sikerült orvosolnom a problémát. De mire figyeljek, ha ősszel is tip-top szeretnék lenni?

Őszi szépség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi szépség

Íme 5 smink-, illetve szépségbaki, amit könnyedén elkerülhetsz idén ősszel!

1. Ne feledkezz meg a napvédelemről!

Ne feledkezz meg ősszel sem a megfelelő fényvédelemről, hiszen az éltető Nap káros sugarai a felhőkön is könnyen áthatolhatnak. Figyelj arra, hogy olyan arckrémet válassz, mely bír valamekkora faktorszámmal.

2. Kerüld a könnyű géleket!

Ősszel, télen a zordabb időjárásnak köszönhetően bőrünknek több folyadékra van szüksége. Ilyenkor a könnyű, gél állagú arcápolók helyére kerülhetnek kicsit „vastagabb” krémek, esetleg olajok, hogy bőrünk még több „táplálékot” kaphasson.

3. Ne feledkezz meg a párásításról

A lakás, munkahely száraz levegője bőrünket, hajunkat is jobban száríthatja. Ha módunkban áll, beszerezhetünk egy párásító készüléket. De a fűtőtestre helyezett vízzel megtöltött edényke, csésze is jó szolgálatot tehet.

4. Kerüld a durva radírozást

Az erősebb bőrradírok a hidegebb, szárazabb időben irritálhatják bőrünket. Válts ilyenkor lágyabb radírra, hogy ne árts az arcodnak.

5. Csak óvatosan a pattanástalanítókkal!

A problémás bőröd alapos kikezelésére nem biztos, hogy az ősz a legalkalmasabb idő. Ezen készítmények erős hatóanyagokkal bírnak, és használatuktól, a hideg hatására a bőr kipirosodhat. A nagyon csúnya, aknés bőrt inkább bízd szakemberre. A kevésbé problémás arcra remek lehet a heti kétszeri kamillás gőzölés.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...