2018.12.04. 18:07:58 10193 316

Szennyezett, gluténmentes zabot tartalmazó termékeket vont ki a forgalomból a Nébih
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gluténmentes zabpehely, illetve zabtöret és zabliszt felhasználásával készült termékeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a termékekben a - nagy mennyiségben émelygést, hányást, hasi fájdalmat, fejfájást, szédülést is okozó - DON mikotoxin mértéke meghaladta az uniós határértéke - közölte a Nébih a honlapján.

Zabpehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zabpehely

A szennyezett zabpelyhet, zabtöretet és zablisztet egy angliai vállalkozástól vásárolta két magyar (egy budakeszi és egy dunabogdányi) cég, innen egy budapesti és egy székesfehérvári gyártóüzembe került az alapanyagokból. Az előállítók (Hunorganic Kft. és a Flair Mojito Kft.) az ellenőrzés után felfüggesztették a kifogásolt termékek felhasználását és saját hatáskörben megtették a szükséges lépéseket a termékek kivonására és visszahívására.

A Hunorganic Kft. a https://hunorganic.com/ oldalon Termékvisszahívás - zabpehely, zabkása részben tette közzé a részleteket, a Flair Mojito Kft. pedig a http://www.szafi-products.com/ honlapon ismerteti a forgalomból kivont termékeket.

A termékeket kicserélik vagy visszatérítik az árát - ismertette a Hunorganic Kft. a honlapján. A Nébih a RASFF gyorsriasztási rendszerre is feltöltötte az információkat, hogy a többi tagország is meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket. Az élelmiszer-előállító és forgalmazó cégek ellen az eljárás folyamatban van, a vállalkozások élelmiszerlánc-felügyeleti, illetve élelmiszer-ellenőrzési bírságra számíthatnak - írták.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...