2023.11.25. 08:36:15 6086 239

Személyre szabott éves értékelés a tudatosság felé
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valahányszor egy újabb év vége felé közeledünk: vegyes érzések lesznek úrrá rajtunk. A „hihetetlen, hogy milyen gyorsan elrepült ez az esztendő” sóhajtásától a „vajon mit hoz az új év?” izgalma közötti ingázás során érdemes sort keríteni egy személyre szabott évértékelő projektre. Ez az egyéni teljesítmény áttekintés a szakmai előrehaladásunkat is pozitívan befolyásolhatja.

Elért cél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elért cél

Ehhez azonban egyfajta objektív megközelítés is szükségeltetik, hiszen csak ilyen módon válhat hitelessé az éves mustra. Látni fogjuk, hogy milyen képességeink edződtek, milyen eredményeket értünk el, és melyek azok a területek, amelyek az elkövetkezőkben nagyobb odafigyelést igényelnek. Ez a szemle nem mentes a felszisszenésektől, hiszen gyakran olyan démonainkkal is farkasszemet kell néznünk, mint a halogatás, kitartásbeli gyengeségek, vagy épp a feladat priorizálási nehézségek. Jó, ha időben felkészülünk arra, hogy végigsuhanunk egy érzelmi hullámvasúton, ahol az év során elért egyéni csúcsok és mélypontok újra felidéződnek.

Egy ilyen 12 hónapot felölelő áttekintés során olyan kérdésekkel szembesíthetjük magunkat, mint: Vajon az ebben a periódusban hozott döntéseink közelebb vezettek ahhoz, hogy egy boldogabb, teljesebb életet éljünk?

Ezekben a csendes, elmélkedéssel töltött pillanatok rávezethetnek arra, hogy esetleg egy anyagilag és szellemileg egyaránt kielégítőbb munkát keressünk magunknak. Hogy a hozzánk legközelebb álló személyekkel színvonalasabbá tegyük a kapcsolatunkat.

Már az elején érdemes felkészülnünk arra, hogy az elménk mindent elkövet annak érdekében, hogy a kevésbé kedvező emlékeket hívja elő, így a negatívra való összpontosításra sarkall bennünket. Felidéz olyan helyzeteket, amelyekben nem az elvárásainknak megfelelő módon szóltunk vagy cselekedtünk. Hogy bátortalanságból elhalasztottunk néhány kedvező alkalmat (pl. előléptetés, új lehetőségek stb.)

Ugyanakkor törekednünk kell arra is, hogy a kedvező, sikeres momentumokat is felidézzük – akár kicsik voltak, akár nagyok, mindegyikből tanulhatunk, mindegyik által többé lehetünk. Ezt követően töprengjünk el azon is, hogy még milyen kiaknázatlan lehetőségek állnak előttünk, melyekkel elősegíthetjük a fejlődésünket. A legoptimálisabb viszonyulás ilyenkor a tárgyilagosság. Mégpedig egy régész előítéletmentes, elfogulatlan hozzáállása. Ilyenkor az elmúlt év ránk vonatkozó eseményeire úgy tekintsünk, akár egy régész a meglelt, a múlt mélyéből kiásott tárgyakra. Ne ítélkezzünk, csak tekintsük át és próbáljuk megérteni a történéseket. Ha ekként járunk el, és valóban őszintén állunk e feladathoz, számos kérdésre választ lelhetünk.

A hiányosságainkra igyekezzünk ne úgy tekinteni, mint kijavíthatatlanra, megmásíthatatlanra, hanem megfontoltan, jóindulattal, javítási szándékkal. A kíváncsiság kerekedjen felül a kritikusságon.
Megvilágosodhat előttünk, hogy mi állhat az alvászavarok hátterében (pl. aggodalom egy erőnkön felül vállalt feladata miatt, a túlzsúfolt és túlhajszolt napok, az online szféra okozta hátrányok, a szeretteinktől megvont idő).

A sikerek és kudarcok tudatos figyelése, a tanulságok levonása mind fontosak ahhoz, hogy tisztábban lássuk, éppen hol tartunk a célmegvalósítások folyamatában. Ha sikerül elvégezni ezt az éves ön-felülvizsgálatot, olyan eddig elrejtőző részletekre, nüansznyi meglátásokra lelhetünk, amelyeket eredményesen beépíthetünk az elkövetkező év során kitűzött terveink megvalósításába.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...