2017.06.10. 08:31:42 11811 375

Szeletelj helyesen! – 3 zöldség+3 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk hobbi-szakácsok, a konyhát csak muszájból megkörnyékezők, esetleg profi „fakanálforgatók”, minden nap tanulhatunk valami újat. Megismerhetünk egy újabb fajta zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, titkos összetevőt, és jó néhány házi praktikát is. Mondjuk ezeket itt!

Paradicsom szeletek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsom szeletek

Hagymát, gombát, paradicsomot szelni a napi, konyhai rutin része. Nem kell hozzá különösebb tehetség… gondoltuk eddig! Vagyis, tehetség tényleg nem kell, ám néhány apró tanács jól jön, hogy helyesen szeljük ezeket a zöldségeket. Merthogy eddig lehet, hogy nem jól tettük? Megeshet!

Így szeld fel egyszerűen…

... a paprikát

Hogy a paprika felszeléséről is lehet újat tanulni? De lehet ám! Mert hiába vagyunk öreg rókák a konyhában, a zöldség magjait elég nehézkesen tudjuk csak eltávolítani. Ehhez jól jön egy apró trükk! Egyszerűen vágd le a zöldség alját, és egy határozott mozdulattal nyomd ki a paprika magházát felülről lefelé a zöldség belsejéből. Ezután vágd be az egyik oldalt, és szépen „görgesd ki”, majd szeld csíkokra, kockákra, ahogy Neked jó.

... koktélparadicsomot

Szeretnéd szép egyformára szelni ezeket az apró paradicsomokat? Van egy trükkünk hozzá! Tedd az „apróságokat” két tányér közé. A felső tányért kissé nyomd rá a zöldségekre, hogy azok fixen álljanak. Most a két tányér között benyúlva, egy késsel vágd ketté a paradicsomokat. Így egyszerre többet is félbe tudsz vágni, és egyforma szeletkéket kapsz majd.

... a gombát

Neked is gondot okoz szép, egyforma szeletekre szelni a gombát? Ne aggódj, sokszor még a legrutinosabbaknak sem sikerül! De szerencsére van megoldás! Arra ügyelj, hogy tisztításkor ne vágd le a gomba szárát teljesen, csak 1-2 mm-t. Aztán ha megpucoltad a megfelelő mennyiségű „fejeket”, elő a tojásszelővel! Igen azzal!:-) Csak tedd szépen a „gombakobakokat” a szelő alá, és már készen is vannak a szép, egyenletes szeletkék.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...