2022.07.22. 17:53:49 9478 303

Szárazság tűrő virágok – Aszály ide vagy oda, ők bizony virítanak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az aszályos nyár egyaránt kihívást jelent a hobbikertészeknek és a nagytermelőknek. Ha most csak dísznövényekkel próbálkoznál, akkor is fejtörést okozhat a takarékos locsolás.

Levendula cserépben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendula cserépben

Nekem nincs időm minden este locsolni, így olyan növényeket választottam a kertbe, ami kibírja, ha nem locsolgatom őket. Természetesen szebbek, és több rajtuk a virág, ha van egy kis eső, és nem csak rám kell számítaniuk, de túlélik, ha elterelik a figyelmemet a gyerekek...

Rájuk esett a választásom:

Begónia

Cserépben, balkonládában nálam a begónia a tuti befutó (a muskátlit a férjem nem kedveli). Szép is, és eddig túlélte a nyarat, pedig már a második hőségriadó közepén járunk...

Levendula

Júniustól egészen szeptemberig (sőt,októberig) virágzik és igazi szárazságtűrő növény. Nagyon igénytelen, így ha szép és illatos ágyásra vágysz, akkor bátran válaszd őt. Így neveld a levendulát>>

Kúpvirág

Ha magasra növő virágot keresel, ami kibírja az aszályosabb időszakokat is, akkor a kúpvirág jó választás. 50 cm magasra is megnő, és nagyon szép fehér, narancs és bordó színű virágokat hoz. Évelő, így jövőre is számíthatsz rá!

Kokárdavirág

Aranyos, apró virág, ami júniustól szeptemberig virágzik. Napos ágyások megmentője, egyáltalán nem kényes és szép színes. Szintén évelő növény.

Napimádók

[Ha további szárazságtűrő növényeket keresel, olvasd el ezt a cikkünket is>>:](Beszédes nevü napimádó növények](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/beszedes-nevu-napimado-novenyek) Nekünk gyönyörű a lángliliomunk és a napvirág is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...