2017.06.25. 14:09:56 10688 321

Száraz tincsek helyesen! – Tippek hajszárításhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hittük, a hajszárításnál nincs is egyszerűbb művelet. Egyszerűn csak üzembe helyezzük a hajszárítót, átfésüljük a hajunkat, esetleg csak előre dobjuk hosszú tincseinket, ráirányítjuk a meleg levegőt és már kész is. Ki hinné, hogy még itt is vannak dolgok, amikre jó odafigyelni!

Tippek hajszárításhoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tippek hajszárításhoz

A helyes hajszárítással sokat tehetünk hajunk szépségéért, egészségéért, ezért is érdemes körültekintőbbnek lenni a „művelet” közben!

El a kezekkel a „törcsitől”!

Hányszor hallottuk már, hogy nem szabad a törölközővel erősen dörgölni a vizes tincseket? Milliószor! És hányszor tartottuk be ezt az „utasítást”? Khm… egyszer sem…?:-) Akkor épp itt az ideje elkezdeni abbahagyni ezt a rossz szokást. Hívd segítségül a konyhai papírtörlőt! Egyszerűen tégy egy-egy tincset egy-egy papír közé, és itasd fel vele a hajban/hajon lévő vizet! Így a nedvesség eltűnik, de a hajad egészséges marad!

Ha bírod a loknikat!

A hosszú, loknis haj gyönyörű, bár egy kicsit macerás az elkészítése. De megéri! Ilyenkor célszerű minden tincset egyenként megszárítani, majd a végén az ujjainkkal megigazítani a loknikat.

Ne ess neki azonnal!

Mielőtt hajszárítót ragadnál, hagyd, hogy a tincsek félig megszáradjanak! Tekerj a fejed köré egy törölközőt és amíg a hajad szárad, kezdd el a házi manikűrt, pedikűrt.

Nem mindegy az irány!

Ha nem szeretnéd, hogy a tincsek a fejedre lapulva várják a következő hajmosást, soha ne fentről lefelé, egy fésűvel „simogatva” szárítsd a hajad! Mindig az alsó részről indulj, és úgy haladj felfelé! Ha ügyes vagy, hívj segítségül egy körkefét, és a köré tekerve szárítsd a hajad.

Ha kellene még egy kis volumen…

Ha a körkefével nem boldogulsz, válassz csontváz hajkefét, vagyis olyan hajkefét, aminek viszonylag ritkák a sörtéi és lyukacsos az sörték alatti rész. Ezzel fésüld át a hajad, és szárításnál alulról felfelé haladj a kefével. A lyukacsoknak köszönhetően mindenhol egyenletesen éri majd a meleg levegő a tincseket.

Csak lassan!

Szedd tincsekre a hajad és úgy szárítsd meg őket! Így lehet, kicsit hosszadalmasabb lesz a művelet, viszont biztosan sikerül alaposan megszárítanod az egész hajkoronád!

A legvégén

Ha megvagy a tincsek megszárításával, fújd át a „sörényed” hideg levegővel. Ez szép fényt ad neki, és tartósabb lesz a frizurád is!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.