2021.07.01. 08:27:43 9387 243

Szandál szezon kontra körömgomba - győzz gyorsan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a csúnyaság a lábon nem csak kellemetlen, fájó, de nyáron még takargatnivaló is, ami a kánikulában bizony különösen megnehezíti a mindennapokat. Házi praktikákkal könnyedén javíthatunk a helyzeten, és elűzhetjük a lábgombát.

Esztétikus lábkörmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esztétikus lábkörmök

A lábgomba sokszor aludni sem hagyja az embert, de napközben is állandóan arra késztet, hogy dörzsölgessük, csillapítsuk a fájdalmunkat és a viszketést. Bőrpírral, elszíneződéssel, olykor hámló vagy épp váladékos felülettel jár együtt. Házi eszközökkel is tehetünk azonban azért, hogy leszámoljunk a lábgombával.

Elő az ecettel!

Akár a háztartási ecet, almaecet, fehérborecet is jó lehet a gomba elleni lábáztatáshoz. Naponta kétszer negyedórán át áztassuk lábainkat ecetes vízbe. Ez a bőrt is hidratálja, tehát a repedezett sarok ellen sem utolsó. Az ecet hatékonyságát fungicid, azaz gombaölő hatása adja, emellett pedig, az esetleges elvakart részekben megbúvó baktériumokat is elpusztítja. A langyos lábáztató víz hűsít és nyugtat a nagy melegben, csillapítja a viszkető érzést. Alapos törlést követően hagyjuk teljesen megszáradni a lábainkat, majd antibakteriális hintőporral ápoljuk. A cipőnket is fertőtlenítenünk kell, ehhez szódabikarbónát szórjunk bele és tegyük ki a napra, szellőzni. Zokni és lábbeli mosáskor a mosáshoz adjunk egy pohár ecetet, vagy mosás előtt áztassuk a darabokat ecetes vízbe.

Teafaolaj

Akár önálló kezelésként, akár a lábáztatást követően ápoljuk lábunkat teafaolajjal. Önmagában kis mennyiségben körömre, teljes lábfelületre pedig jojoba olajat alkalmazzuk. A teafaolaj erős gomba-, vírus- és baktériumölő hatása mellett kimondottan szárít is, így bőrön ne önmagában alkalmazzuk. Azonban nem csak lábgombára lehet jó: más jellegű gombás fertőzés esetén készíthetünk például ülőfürdőt, amibe teszünk teafaolajat, így űzve el a kellemetlenségek okozóját. Ha a cipőnkbe teafaolajjal átitatott vattát teszünk, majd légmentesen bezacskózzuk és hagyjuk 1-2 napig pihenni, akkor annak fertőtlenítéséről is gondolkodtunk.

Zsálya és levendula

Mindkettővel készíthetünk kellemes lábfürdőt, sőt, akár a kombinációjukból is. Mindkét növény illóolaja szintén gombaölő és mellette más kellemes hatásaik is vannak, például segítik a relaxációt, görcsoldók és antioxidánsok.

A megelőzés mindig a legegyszerűbb

Ehhez hordjunk jól szellőző, leginkább bőr belsővel készült cipőt, figyeljünk a személyi higiéniára és ne használjunk közösségi fürdőszobát. Strandon, idegen zuhanyzóban csak papucsban közlekedjünk, és már megelőző jelleggel is nyugodtan alkalmazzuk a fentieket. Zoknit mindig magas hőfokon mossunk, a cipőt váltogassuk, hogy legyen ideje mindig teljesen kiszáradni. Köröm vagy lábgomba kezelése után alaposan mossunk kezet, hogy a gombafertőzés ne terjedjen tovább.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...