2021.07.01. 08:27:43 9242 243

Szandál szezon kontra körömgomba - győzz gyorsan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a csúnyaság a lábon nem csak kellemetlen, fájó, de nyáron még takargatnivaló is, ami a kánikulában bizony különösen megnehezíti a mindennapokat. Házi praktikákkal könnyedén javíthatunk a helyzeten, és elűzhetjük a lábgombát.

Esztétikus lábkörmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esztétikus lábkörmök

A lábgomba sokszor aludni sem hagyja az embert, de napközben is állandóan arra késztet, hogy dörzsölgessük, csillapítsuk a fájdalmunkat és a viszketést. Bőrpírral, elszíneződéssel, olykor hámló vagy épp váladékos felülettel jár együtt. Házi eszközökkel is tehetünk azonban azért, hogy leszámoljunk a lábgombával.

Elő az ecettel!

Akár a háztartási ecet, almaecet, fehérborecet is jó lehet a gomba elleni lábáztatáshoz. Naponta kétszer negyedórán át áztassuk lábainkat ecetes vízbe. Ez a bőrt is hidratálja, tehát a repedezett sarok ellen sem utolsó. Az ecet hatékonyságát fungicid, azaz gombaölő hatása adja, emellett pedig, az esetleges elvakart részekben megbúvó baktériumokat is elpusztítja. A langyos lábáztató víz hűsít és nyugtat a nagy melegben, csillapítja a viszkető érzést. Alapos törlést követően hagyjuk teljesen megszáradni a lábainkat, majd antibakteriális hintőporral ápoljuk. A cipőnket is fertőtlenítenünk kell, ehhez szódabikarbónát szórjunk bele és tegyük ki a napra, szellőzni. Zokni és lábbeli mosáskor a mosáshoz adjunk egy pohár ecetet, vagy mosás előtt áztassuk a darabokat ecetes vízbe.

Teafaolaj

Akár önálló kezelésként, akár a lábáztatást követően ápoljuk lábunkat teafaolajjal. Önmagában kis mennyiségben körömre, teljes lábfelületre pedig jojoba olajat alkalmazzuk. A teafaolaj erős gomba-, vírus- és baktériumölő hatása mellett kimondottan szárít is, így bőrön ne önmagában alkalmazzuk. Azonban nem csak lábgombára lehet jó: más jellegű gombás fertőzés esetén készíthetünk például ülőfürdőt, amibe teszünk teafaolajat, így űzve el a kellemetlenségek okozóját. Ha a cipőnkbe teafaolajjal átitatott vattát teszünk, majd légmentesen bezacskózzuk és hagyjuk 1-2 napig pihenni, akkor annak fertőtlenítéséről is gondolkodtunk.

Zsálya és levendula

Mindkettővel készíthetünk kellemes lábfürdőt, sőt, akár a kombinációjukból is. Mindkét növény illóolaja szintén gombaölő és mellette más kellemes hatásaik is vannak, például segítik a relaxációt, görcsoldók és antioxidánsok.

A megelőzés mindig a legegyszerűbb

Ehhez hordjunk jól szellőző, leginkább bőr belsővel készült cipőt, figyeljünk a személyi higiéniára és ne használjunk közösségi fürdőszobát. Strandon, idegen zuhanyzóban csak papucsban közlekedjünk, és már megelőző jelleggel is nyugodtan alkalmazzuk a fentieket. Zoknit mindig magas hőfokon mossunk, a cipőt váltogassuk, hogy legyen ideje mindig teljesen kiszáradni. Köröm vagy lábgomba kezelése után alaposan mossunk kezet, hogy a gombafertőzés ne terjedjen tovább.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!