2021.07.23. 17:55:56 8489 236

Számolj le a tág pórusokkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tág pórusok elsősorban a T-vonalban, kombinált, zsíros, olajos bőrön jelennek meg. Sajnos igen látványosak, azonban sokat lehet javítani a helyzeten a megfelelő bőrápolással. Ismerd meg az okokat, és számolj le a tág pórusokkal!

Tökéletes arcbőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökéletes arcbőr

A pórusok alapvetően olyan szűk kis nyílások a bőr felső rétegén, amik a faggyúmirigyekből engedik távozni a képződött testnedveket, ezzel hűtve, védve és hidratálva a bőrfelszínt. Mivel rugalmasak, méretük változni képes, ezért olykor szűkebbek, máskor tágabbak és előfordul, hogy hosszú távon is azok. Ekkor láthatunk tág pórusú bőrfelszínt.

Hogyha nem genetikailag örököltél tág pórusokat, akkor a jó hír, hogy lehet velük mit kezdeni, de ilyenkor is meg kell fejteni az okokat. Általában a faggyúmirigy túlzott faggyútermelése okozza a tágulást, ilyenkor azért nő meg a rés, hogy az olajos nedv ki tudjon jutni a bőrfelszínre. Hasonló folyamat történik akkor is, amikor elhalt hámsejtek tömítik el a bőrt, és ezért nem jut ki a faggyú. Amennyiben a gát hosszabb ideig fennáll, a pórusok fala elernyed, és nem áll vissza a normális méretre. A másik gyakori ok az UV káros hatásának való kitettség. A káros UV-sugárzás lebontja a bőr feszességéért felelős kollagént és elasztint, ami szintén a pórus falának renyhüléséhez vezet.

Mit tehetünk, ha ezzel a problémával akarjuk felvenni a harcot?

Használj mindig fényvédőt! Ez egyébként is szükségessé vált mára minden évszak minden napján, amikor kitesszük a lábunkat a házból, de tág pórus és arra való hajlam esetén különösképpen. A kimondottan arcra készült 50 faktoros fényvédőkkel próbálkozzunk, azoktól nem lesz ragacsos érzésünk sem, viszont megfelelő védelmet fognak nyújtani. Alkalmazz nem habzó, gyengéd arclemosót és időnként kémiai hámlasztót is. Így anélkül távolíthatod el az elhalt hámsejteket a bőröd felszínéről, hogy kiszárítanád azt. Ez pedig segíteni fog a faggyútermelés helyreállításában. Nem csak az elhalt hámsejtek, de a szmog, a szennyeződések is terhelik, eldugítják a pórusokat, ezért kiemelten fontos a mindennapi arctisztítás. Ha rendszeresen használsz hidratáló terméket, a kiválasztásánál figyelj arra, hogy könnyű textúrájú, vékonyan felvihető szérumokat, géleket, lotionokat alkalmazz a testesebb, tömítő hatású krémek helyett. Inkább gyakrabban ismételve, semmiképp se vastagon felkenve kend fel a kiválasztott hidratálót. Bőrpuhító összetevőket inkább kerüld, ezek jellemzően zsírosak. Szintén felejtsd el az erősen szárító termékeket, amik még több olajtermelésre ingerlik a bőröd. Ne használj tehát alkohol tartalmú lemosókat és magas pH-s szappanokat, és soha ne kend az arcod testápoló krémmel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?