2016.01.09. 16:25:59 9528 200

Szakíts, ha bírsz… - 6+1 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt elválnak útjaitok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy szakítás, válás sohasem egyszerű. Sőt, már eljutni odáig, meghozni a döntést, belátni, hogy már jobb nélküle, mint vele, szintén nehéz folyamat. De van, hogy muszáj megtennünk, méghozzá nekünk, mert a másiknak nincs lelki ereje hozzá. De mégis, mikor jön el a pillanat, amikor ki kell mondanunk: nincs tovább?

Szakítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakítás

Ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy menni vagy maradni, először magadban kell tisztáznod a helyzetet. Ehhez a következő kérdéseket mindenképp tedd fel magadnak.

Tedd a helyére az érzéseidet!

Nem árt, ha az első kérdés, amit magadnak felteszel, hogy milyen érzéseid vannak a partnered iránt, milyen nagy a szerelem, boldog vagy vele? Ha igen, mégis milyen arányban érzed ezt a boldogságot? Talán furcsán hangzik, de próbáld meg ezt „százalékosítani”! Ha több, mint fele arányban inkább boldogtalannak érzed magad, akkor érdemes elgondolkozni, hogy érdemes-e tovább folytatni.

Tényleg boldog vagy?

Szereted azt az embert, aki mellette vagy? Mosolyt csal az arcodra? Esetleg elégedetlen vagy magaddal, vele, a kapcsolatotokkal, illetve azzal, akivé váltál az elmúlt időszakban?

Ki az, akit igazán szeretsz?

Emlékszel még, mik voltak azok a tulajdonságok, melyek miatt anno beleszerettél a partneredbe? Írd fel őket egy papírra és gondold végig, megvannak-e még ezek a tulajdonságok? Vagy már eltűntek? Sokat változott, változtatok az évek alatt?

Kire gondolsz először?

Mondjuk, hogy egy nagyobb prémiumot kapsz a munkahelyeden, vagy épp ellenkezőleg: a cég Veled kezdi a leépítést. Kit hívsz fel először örömödben vagy bánatodban? Ha ilyenkor nem a kedvesed számát tárcsázod egyből, inkább a barátnődet, haverodat, vagy a szomszédot hívod, érdemes elgondolkozni, van-e így folytatás.

Hogyan vitatkoztok?

A mindennapi, apró viták normálisak, ami után persze, édes a kibékülés.:-) De a több napig tartó „haragszom rád”, durcizás, vagy az, hogy nem tudjátok megbeszélni a problémákat, már indokolhatja, hogy elgondolkozzatok, van-e értelme folytatni.

Őszinte vagy magadhoz?

Ha már elgondolkozol azon, hogy vajon van-e ebben a kapcsolatban még egy szusz, vagy már kilehelte a lelkét, akkor meglehet, az utóbbi eset áll fent. Ha valami működik, az működik, de ha valami nem, akkor kár várni a szebb és jobb időkre.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...