2019.10.18. 15:17:13 10247 277

Sütés nélküli finomság: Készíts gránátalmás sajttortát a szeretteidnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi teszi a gránátalmás sajttortát tökéletes vacsoradesszertnek? Dekoratív és gyümölcsös! Bármilyen alkalommal bevethető: helye van a vendégváró asztalokon családi ünnepléskor, de akár a nem is olyan soká elérkező karácsony menüsorának méltó záróakkordja is lehet.

Gránátalma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gránátalma

A narancsos-gránátalmás sajttorta hozzávalói:

  • 250 gr keksz
  • 100 gr vaj
  • 600 gr krémsajt
  • 3 ek. tej
  • 150 ml tejszín
  • 100 gr porcukor
  • 1 gránátalma magjai
  • 2-3 narancs héja, szeletek a dekoráláshoz

Elkészítés:

1. A kézzel darabokra tört kekszet vastagabb anyagú zacskóba tesszük, hogy sodrófa segítségével apróra tudjuk törni. Öntsük egy tálba és keverjük hozzá a megolvasztott vajat. Ezután öntsük át egy 23 cm átmérőjű tortaformába, és egy kanál hátuljával nyomkodjuk bele a kekszes morzsákat egyenletesen az aljába. Hagyjuk a vajat hűlni jó 30 percig.

2. Eközben egy tálba keverjük ki a krémsajtot a narancshéjjal, a tejjel és a porcukorral, míg sima nem lesz. adagoljuk hozzá a tejszínt és verjük fel habverővel, hogy pudingszerű állagot kapjunk. Ezzel kész a krémünk, amit a kekszes alapra kell kanalaznunk. Miután a krémet egyenletesen eloszlattuk, tegyük be a még dísztelen desszertünket a hűtőszekrénybe minimum 4 órára.

3. Tálalás előtt díszítsük fel a sajttortánkat: szabadítsuk ki a gránátalmából a magokat, és néhány szelet friss narancs kíséretében szórjuk rá a torta tetejére azokat.

Tippjeink:

  1. A krémet gazdagíthatjuk némi frissen facsart narancslével.
  2. A narancskarikák beáztathatók a kedvenc alkoholos italunkba, mielőtt felhasználásra kerülnek.
  3. A gránátalma magok összekeverhetők kevés mézzel, és kerülhetnek két réteg krém közé is a tortába, nem csak annak tetejére.
  4. Bármely más gyümölccsel elkészíthető!

Forrás: bbcgoodfood.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...