2020.02.15. 18:03:41 10932 322

Süssünk gofrit! A legjobb hétvégi reggeli pár perc alatt – receptekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kilencvenes években belopta magát a szívünkbe – és gyomrunkba, a puha, kockás, édes tészta. Már az illata is összetéveszthetetlen, egyből beindítja a nyálelválasztást. Manapság kevésbé divat, átvette uralmát a fánk, pedig otthon is pár perc alatt elkészítheted, és biztosan sikert aratsz vele az édesszájú családtagoknál!

Gofrisütő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gofrisütő

Tökéletes vacsora, remek hétvégi reggeli és desszertnek is kiváló. Na mire gondoltunk? Igen, a gofrira! Egyszerű, ízletes és százféle verzióban kínálhatjuk. Lehet egészen egyszerű, lehet igazán különleges és a kényelmesebb típusú konyhatündérek akár a boltban is beszerezhetik, bár az azért nem ugyanolyan és nem is meleg.

Minden gofri alapja, a tészta

Az elkészítéséhez szükséged lesz:

  • 50 dkg lisztre
  • 20 dkg margarinra
  • fél liter tejre
  • 4 tojásra
  • 4 evőkanál cukorra
  • 1 csomag vaníliás cukorra
  • 1 csomag sütőporra
  • egy kevés olajra

Az olaj kivételével az összes hozzávalót keverd jól össze egy nagyobbacska tálban, majd pihentesd körülbelül fél órán át. Legegyszerűbb, ha először a vajat morzsolod el a liszttel és a cukorral, majd ehhez adod hozzá tejet és a tojásokat. Hevítsd fel a gofri sütőt, és kend ki vékonyan olajjal. Merőkanállal egy adag tésztát önts bele, majd, ha szép aranybarnára sült, jöhet a következő adag.

Nincs gofri sütőm, marad a bolti?

Igazából nem. A legtöbb háztartásban van összecsukható melegszendvics sütő, amiben isteni háromszög alakú melegszendvicsek készülnek. Ha gofri sütőd nincs, a melegszendvics sütőt is használhatod az elkészítésre. Ha nem lehet kiszedni a sütő felületet elmosáshoz, akkor olajozás helyett érdemesebb sütőpapírt tenned bele és erre csorgatni a folyékony gofri tésztát, ezáltal megspóroltál egy kör kínlódós mosogatást magadnak.

Feltéttel feltétlenül!

A gofrit természetesen mindig meg kell koronázni valami isteni feltéttel, úgy az igazi. Íme, néhány példa, ami már gondolati szinten is felpörgeti a nyálelválasztást…

Nutellás-banános

Közepesen vastagon kenve nutellával, banán karikákkal megrakva már csak egy dolog hiányozhat a tetejéről: a tejszínhab. Gyerekek kedvence, a nutella helyett pedig házi csokipudinggal is isteni!

Sós karamella krémes

A sós karamella krémet cukorból, vajból, tejszínből és természetesen sóból állíthatjuk össze. Kb. 10 dkg cukrot teljesen folyékonyra karamellizálunk egy magas falú edényben, majd hozzá adjuk a felkockázott 3 dkg vajat és teljesen elkeverjük benne. Ezt követően lehúzzuk a lángról és hozzáöntünk 1 dl felmelegített tejszínt, majd hozzá keverünk fél kávéskanál sót, és már készen is van.

Ha szeretnél egy igazán fullextrás ízélményt produkálni, akkor a sós karamella rétegre még kenhetsz némi savanykás ízű (például áfonya) lekvárt is. Mennyei lesz!

Diós-vaníliás

Ehhez a változathoz nem kell mást tenned, mint főzni egy jó sűrű vaníliapudingot, majd eloszlatni a tésztán és megszórni durvára darabolt dióval. Remek párosítás!

Sós gofri, tejföllel

A sós gofrihoz negyed kiló burgonyapürét keverj el apróra vágott medvehagymával, majd adj hozzá egy tojást, pár kanál tejet és fűszerezd sóval, borssal. Dolgozz bele egy-két evőkanál lisztet és egy csipet szódabikarbónát, majd süsd ki a szokásos módon. Tejföllel megkenve, medvehagymával megszórva érdemes tálalnod!

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...