2023.05.24. 17:30:00 7976 277

Süss ránk, napsugár! Amiért a nőknek különösen fontos a D-vitamin
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elmúlt évek folyamán igazi immunrendszer-szakértővé nőhettük ki magunkat, sok mindent megtanulhattunk a C-vitaminról, de szerencsére a D-vitamin fontosságáról is egyre többen információt szerezhettünk. Ha a téma mélyére ásunk, fény derülhet arra is, miért a nők szeretnek inkább napozni.

Napfürdőző nők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napfürdőző nők

A napfény UV-sugárzásnak van egy köztudott haszna, mégpedig a D-vitamin szintézis! A barnulni vágyó hölgyek talán nem csak divatból süttetik magukat a napon, szervezetünk vitaminháztartása is igényelheti ezt.
Az ajánlott napi D-vitaminbevitel mennyisége változhat az életkor, a nem, és az egészségi állapot függvényében, de általában 600 NE vagy 14-70 mikrogramm adagot szoktak javasolni egy egészséges felnőtt nő számára.

Amiért a D-vitamin különösen fontos a nők számára

Terhesség

Kutatások eredményei bizonyítják, hogy a női szaporítószervek egészsége és a fogamzóképesség szintén szoros kapcsolatban áll az érintett nők szervezetének D-vitaminszintjével. A várandóság hónapjai alatt a nőknek azért van szükségük nagyobb mennyiségű D-vitaminra, mert ez segíti elő a magzat csontjainak és fogainak fejlődését.

Csontritkulás

A nőknek általában kisebb csontsűrűségük van, mint a férfiaknak, és nagyobb eséllyel szenvednek csontritkulásban. A D-vitamin hiánya hozzájárulhat a csontritkuláshoz, mert enélkül a kalcium sem szívódik fel megfelelő mennyiségben, amely pedig elengedhetetlen a csontok egészségéhez.

Demencia és Alzheimer-kór

A D-vitamin aktív formája az agyi gyulladások és az oxidatív stressz csökkentésében lehet a segítségünkre. Ez azért ilyen fontos információ, mert ezek a memóriavesztéssel járó betegségek kétszer annyi nőt érintenek, mint férfit.

A D-vitamin (D2 és D3-vitamin) szerepe a női egészség megőrzésében azért is kiemelkedően fontos, mert a D-vitaminhiány olyan betegségek kockázatának növekedéséhez járulhat hozzá, mint például a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a depresszió (mentális rendellenességek) vagy az emlődaganat.

Forrás: omegaquant.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...