2020.05.28. 12:00:00 12386 332

STAR lehetsz a konyhában - recepttel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felütsz egy receptes könyvet vagy magazint, megnézel egy főzőműsort a tévében, főzős vlogot követsz és folyton azt hallod, hogy öntsd fel alaplével!?

Star - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Star

Mi az az alaplé és miért jó?

Bátran állíthatom, hogy az egyik leghasznosabb dolog a konyhában, szuper érzés, ha kéznél van. Nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy minden étel, amit alaplével készítünk el, jobb és gazdagabb ízű, valamint állagú lesz, de azért tejbegrízhez ne próbáljuk ki, csak ha nagyon hardcore rajongók vagy kísérletező kedvűek vagyunk… inkább akkor se!

Azok az ízek!

Az alaplében lévő ízek minden eredeti aromát kiemelnek és megturbóznak, ami az adott fogásban fontos. Ezen kívül a felhasználás módjától függően az állagot is nagyban befolyásolni tudják. A hús íze mélyebb lesz, a zöldség saját íze még jobban kidomborodik, a szaft ragacsos zamata mindenki elismerését kivívja, egy jó alaplé felhasználásával. Minden leves, mártás, ragu, pörkölt, szósz és szaft íze hihetetlen magasságokba emelkedik, ha víz helyett alaplevet használunk hozzá.

Ugyanakkor, ha ahhoz van kedvünk -mivel az alaplevünk már eleve 3-4 órát főtt – kicsi utóízesítéssel és némi levesbetéttel, ami lehet akár ravioli, de egyszerű levestészta is – önálló fogásként is megállja a helyét. Egy gondosan és becsülettel elkészített marha alaplé akár a vasárnapi húslevesek emlékét is megidézheti bennünk.

Felejtsd el az ízfokozókat!

Itt azonnal tegyünk is egy rövid, ámde fontos kitérőt: Kétségtelenül gyorsabb megoldás egy leveskockát beledobni egy fazék lobogó vízbe, ám ha nyugodt lelkiismerettel akarsz a családod és vendégeid szemébe nézni, felejtsd el az ízfokozókat! Használj valami olyat, ami kizárólag természetes alapanyagokból készül, tartósítószer, glutén- és glutamátmentes. Ezzel lemondhatsz minden mellékízről és őszintén élvezheted mások elismerését.

A sztárchefek kedvence

Nem véletlenül használják a legjobb éttermek sztár chefjei is, sőt mondhatjuk, hogy rengeteg fogásnak ez az egyik legfontosabb összetevője, ez határozza meg az ízek mélységét, természetességét és végső harmóniáját.

Kevesebb bajlódás a konyhában

Az is igaz, hogy egy étteremben a konyha napi 18 órás üzemideje alatt mindig van idő arra, hogy az egyik sarokban rotyogjon a friss alaplé, otthoni körülmények között ez csak nagyritkán kivitelezhető. Utána az egyben lefőzött több liter alaplé kezelése, tárolása, sőt felhasználása is problémát tud okozni. Nincs hely a hűtőben, nem kell egyszerre annyi, mint amennyit egyben lefagyasztottunk, a fagyott alaplé visszahűti az ételt, amibe belerakjuk, vagy külön idő, míg felolvasztjuk.

STAR alaplé

Minden fenti témára kiváló - és Magyarországon egyedüli - megoldást kínálnak a STAR alaplevek. Csak természetes alapanyagokból készülnek, minimum 3 órát főnek az elkészítés során, hírből sem ismerik a szárított zöldséget vagy húst, tartósítószer-, glutén- és glutamátmentesek. Literes Tetrapack kiszerelésükben nagyon praktikusak, mindig annyit használhatunk belőlük, amennyire szükségünk van. Szavatosságuk 12 hónap, nem igényelnek hűtést a felbontás előtt. Felbontás után hűtve 4 napig felhasználhatóak. #legyenstarotthon

IDE KATTINTVA MOST MEGVÁSÁROLHATOD>>

Íme az alaplével készült fenséges tejszínes csirkeragu receptje:

  • 50 dkg csirkecomb vagy csirkemell filé
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 liter STAR csirkehús vagy vegyeshús alaplé
  • 2 dl 20%-os főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • só, fehérbors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Forró olajban lepirítjuk a hagymát, rátesszük a kockázott csirkemellet vagy csirkecombot, sózzuk, borsozzuk és rövid pirítás után felöntjük annyi STAR csirkehús- vagy STAR vegyeshús alaplével, hogy éppen ellepje. Amikor félpuhára főtt a hús, a tejszínt egy merőkanál forró lével simára keverjük és beleöntjük az edénybe. Kis lángon krémesre sűrítjük a szaftunkat, miközben meghintjük petrezselyemmel. Párolt rizzsel vagy tésztával kínáljuk. Több alaplével felöntve, sárgarépával dúsítva, ízletes levesként is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...