2023.03.30. 17:25:00 7613 288

Spenótos tekercs a húsvét jegyében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csokinyuszik mellé milyen jól esik egy kis sonka tormával Bár az is igaz, hogy van ennél gusztusosabban tálalható húsvéti sós tál is. A tormát és a sonkát hagyjuk meg, de finomítsunk rajtuk egy kicsit. Jaj, és az egész kapjon egy szemkápráztató tavaszi színt is!

Spenótos rolád - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenótos rolád

A sárga színű húsvéti süteményekkel egy asztalon nagyon mutatós lesz egy egyforma szeletekre felvágott zöld rolád! Töltelékként sokféle kencét választhatunk, ha máskor is sütnénk ennek alapján valami sós finomságot, de a közelgő ünnepi hétvége alkalmából a tormás-sajtos krémnél maradtunk.

Húsvéti spenótos tekercs

Hozzávalók a spenótos tésztához:

6 db tojás
500 gr spenót
40 gr reszelt parmezán sajt
só és ízlés szerint

Hozzávalók a tormás sajtkrémhez:

20 dkg vaj
15 dkg ecetes reszelt torma
10 dkg natúr sajtkrém
4 csapott evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
2 dl tej
só őrölt bors

A töltelékhez:

100-150 gr vékonyra szelt sonka

Elkészítés:

A spenót leveleket főzzük meg. Üssük le a tojásokat egy keverőtálba, és fűszerezzük is meg. Keverjük el az előzőleg lereszelt sajttal. Miután a spenót kihűlt nyomkodjuk ki a levét, majd aprítsuk fel késsel. Ez is mehet bele az alapba. Az immár zöld masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben bő negyed óra alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet: a vágjuk ketté a vajat. Az egyik felét olvasszuk fel, hogy hozzá tudjuk keverni a lisztet. Még mindig melegítés alatt öntsük hozzá a tejet, a tejszínt, és fűszerezzük is meg, miközben csomómentesre kavarjuk. Közben szépen be is fog sűrűsödni. Miközben a krém alapja hűl egy kicsit; a vaj maradék részét keverjük ki géppel önmagában, majd a reszelt tormával és a sajtkrémmel együtt keverjük hozzá a krémünk alapjához.

A megsült tésztát kenjük meg a most elkészített tormás sajtkrémmel, majd erre fektessük rá a sonka szeleteket. Ezután nincs más hátra, mint mutatós tekercset tekerni belőle!
A rolád felszeletelése és a szeletek tálalása előtt fóliába csomagolva tegyük be jó fél órára a spenótos tekercset a hűtőszekrénybe, hogy még ízletesebb lehessen, és még jobb állagot vehessen fel.

Forrás: www.tuorlorosso.it

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...