2017.05.10. 14:36:32 11363 300

Spanyolországban van a legtöbb kék zászlós strand az idén is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ebben az évben is Spanyolország büszkélkedhet a legtöbb, kiváló környezeti minősítésű stranddal a világon, júniustól 579 tengerparti fürdőhelyen loboghat a minőséget jelző kék zászló - jelentette be a Környezetvédelmi és Fogyasztói Oktatásért Alapítvány (ADEAC) nevű szervezet kedden sajtótájékoztatón Madridban.

Costa Brava, Blanes, Katalónia, Spanyolország - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Costa Brava, Blanes, Katalónia, Spanyolország

A dél-európai ország 40 éve őrzi töretlenül vezető helyét az Európai Környezetvédelmi Nevelésért Szövetség (FEE) évente elkészített listáján.

Az idén Spanyolországot sorrendben Görögország, Franciaország, Törökország és Portugália követi.

A több mint nyolcezer kilométeres partvonallal rendelkező Spanyolországban a kék zászlós strandok összesen 504 kilométert tesznek ki.

SpanyolországSpanyolország
A legtöbb kék zászlós tengerparti strand - 129 - ahogy tavaly is, a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tenger partján található.
Valencia La Malvarrosa, SpanyolországValencia La Malvarrosa, Spanyolország
A strandok minősítésekor figyelembe veszik a víz minőségét, a part tisztaságát, rendezettségét, felszereltségét és megközelíthetőségét a mozgáskorlátozottak számára, valamint, hogy van-e vízimentő és egészségügyi szolgáltatás.

San Antonio, Ibiza, SpanyolországSan Antonio, Ibiza, Spanyolország

A világelsőség ellenére az idén héttel kevesebb strandon látható majd a kék zászló, a szakemberek szerint ez a követelményrendszer folyamatos szigorításával magyarázható, így például a vízimentők jelenlétére vagy a vízminőségre vonatkozó szabályok változásával.

A strandokon kívül Spanyolországban 105 kikötő is megkapta a kiváló értékelést.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?