2017.05.10. 14:36:32 11430 300

Spanyolországban van a legtöbb kék zászlós strand az idén is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ebben az évben is Spanyolország büszkélkedhet a legtöbb, kiváló környezeti minősítésű stranddal a világon, júniustól 579 tengerparti fürdőhelyen loboghat a minőséget jelző kék zászló - jelentette be a Környezetvédelmi és Fogyasztói Oktatásért Alapítvány (ADEAC) nevű szervezet kedden sajtótájékoztatón Madridban.

Costa Brava, Blanes, Katalónia, Spanyolország - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Costa Brava, Blanes, Katalónia, Spanyolország

A dél-európai ország 40 éve őrzi töretlenül vezető helyét az Európai Környezetvédelmi Nevelésért Szövetség (FEE) évente elkészített listáján.

Az idén Spanyolországot sorrendben Görögország, Franciaország, Törökország és Portugália követi.

A több mint nyolcezer kilométeres partvonallal rendelkező Spanyolországban a kék zászlós strandok összesen 504 kilométert tesznek ki.

SpanyolországSpanyolország
A legtöbb kék zászlós tengerparti strand - 129 - ahogy tavaly is, a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tenger partján található.
Valencia La Malvarrosa, SpanyolországValencia La Malvarrosa, Spanyolország
A strandok minősítésekor figyelembe veszik a víz minőségét, a part tisztaságát, rendezettségét, felszereltségét és megközelíthetőségét a mozgáskorlátozottak számára, valamint, hogy van-e vízimentő és egészségügyi szolgáltatás.

San Antonio, Ibiza, SpanyolországSan Antonio, Ibiza, Spanyolország

A világelsőség ellenére az idén héttel kevesebb strandon látható majd a kék zászló, a szakemberek szerint ez a követelményrendszer folyamatos szigorításával magyarázható, így például a vízimentők jelenlétére vagy a vízminőségre vonatkozó szabályok változásával.

A strandokon kívül Spanyolországban 105 kikötő is megkapta a kiváló értékelést.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...