2020.04.08. 17:39:21 9655 272

Sós, töltött kalács, ha kipróbálnál valami újat Húsvétra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túrós, sonkás töltelékkel tekert sós kalács, snidlinggel és ízletes fűszerekkel, szerintünk ez egészen jól hangzik, és biztosan feldobja a húsvéti finomságok körét. Próbáld ki!

Sós, töltött kalács, gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sós, töltött kalács, gizi-receptjei.blogspot.com

Sós, töltött kalács - recept

Töltelék hozzávalói:

  • 45 dkg túró
  • 20 dkg szeletelt, füstölt sonka
  • 1 marék snidling
  • 1 tk egész köménymag
  • 1 tk pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a köménymagot, a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

A szeletelt sonkát, ízlés szerint vágjuk fel. (Én kisebb kockákra vágtam fel.)

A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastag téglalappá. (arra figyeljünk, hogy csak kicsivel legyen szélesebb mint a sütőforma amiben majd sütjük)

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá az ízesített túrót, szórjuk meg a feldarabolt sonkával, majd a tészta két szélét hajtsuk rá, hogy a töltelék ne folyjon ki, és szorosan tekerjük fel úgy, mint a bejglit.

A sütőformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd helyezzük bele a megtöltött tésztát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát)

Ezután takarjuk le konyharuhával, és szobahőmérsékleten kb. 30 perc alatt kelesszük újra, majd kenjük le felvert tojással.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, 45-50 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Kínálhatunk mellé pl. hónapos retket, újhagymát, paradicsomot és paprikát, vagy éppen tormát. A húsvéti asztalon is megállja a helyét.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...