2023.01.12. 12:15:00 7085 250

Sorozatmaraton? Ezért hálásabb, mint egy mozifilm!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az átlagos munkanapok végén olyan kusza a fejed, hogy alig bírod magad végigvonszolni a háztartási teendőkön? Aztán végül mire a lefekvésre kerülne a sor, tökéletesen átesel a holtponton? Ilyenkor jó lenne nézni valami jó kis filmet kikapcsolódásként, de 2,5 órát már nem maradnál fent? Nézz sorozatot!

Sorozatnézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sorozatnézés

A filmgyárak csak úgy ontják magukból a jobbnál jobb sorozatokat, amelyeket, ha szerencsénk van, nem kaszálnak el egyetlen évad után. Ha rám hallgatsz, nem esel neki semmilyen felkapott újdonságnak azonnal, inkább várj össze 2-3 évadot, hogy hosszabb ideig ne legyen gondod azzal, mit nézel meg nyugodt esténként a kanapédról.

A sorozatok legnagyobb előnye az, hogy attól függően, hány részből áll egy-egy évad, sok estén megszabadít minket a “Jaj, mit is nézzek?” kérdéstől. A legtöbb sorozatnak azonban annál több szerepe van az életünkben, minthogy üres óráinkban szórakoztassanak minket. Ha jól belegondolsz, akkor műfajtól és témától függően te magad is mást és mást vársz ezektől a folytatásos történetektől.

Egy filmsorozat akkor jó, ha…

…ha az alábbiak közül legalább egy igaz rá!

…számos kulcsfontosságú karakter szerepel benne!

A különböző embertípusokat megszemélyesítő szereplők akaratlanul is tanítanak minket: A hosszú távú történetvezetés során egy-egy karakter személyisége egyre bonyolódik és mélyül - legalábbis, ha a készítők értik a dolgukat. Mivel több estén át a képernyő elé szegez minket a sztori, megismerjük a benne szereplők érzéseit és motivációit. Reakcióikból és a rájuk kapott válaszreakciókból pedig sokat tanulhatunk.
Amennyiben valamelyik kulcsfigurával szimpatizálunk, még a barátsághoz hasonló érzés is kialakulhat bennünk irányukba, így kevésbé érezhetjük magunkat magányosnak.

…ha új nyelv elsajátítására ösztönöz!

Szeretnél megtanulni egy új nyelvet? Én a helyedben megnézném, hogy a kedvenc sorozatod elérhető-e a vágyott idegen nyelven! Egyszerűen csak nézd újra a részeket, de szigorúan hanyagold a magyar nyelvű feliratot!

…ha megmozgatja az agytekervényeinket vagy legalábbis a nevetőizmainkat!

A logikai játékokat kedvelőknek bizonyára elvárás, hogy az eléjük tárt történetnek legyen mélységem nem legyen túlságosan klisés, de legalább néha tartalmazzon kisebb-nagyobb csattanókat.
A sorozatokból igenis lehet tanulni, megismerhetünk belőlük idegen kultúrákat, máshol már hétköznapinak számító technológiákat, de egyéb tudományos vagy kulturális szálak is bővíthetik ismereteinket.
Természetesen van olyan időszak, amikor a legbugyutább történetvezetés is kikapcsol, mert pont arra vágyunk, hogy ne kelljen tényleges problémákon rágódnunk. Ekkor viszont ragaszkodjunk ahhoz, hogy a sorozat humoros legyen!

A modern világban túlságosan hamar szétesnek az emberi kapcsolataink, ezért ügyeljünk az egyensúlyra, és alkalmanként cseréjük le kedvenc sorozatunk soron következő epizódját egy baráti vagy családi telefonbeszélgetésre, ill. személyes találkozóra!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...