2020.06.20. 18:13:12 12068 365

Sok a víz? - 7+ 1 trükk felduzzadt lábakra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron főleg, de van olyan, akinél sajnos évszaktól függetlenül előfordul, hogy gyakran felvizesedik a lába. Zavaró jelenség, és nem feltétlenül csak esztétikailag. A vizesedés mögött álló egészségügyi okokat mindenképpen érdemes kivizsgáltatni, ám apróságokkal Te is tehetsz a lábdagadás ellen!

Megdagadt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megdagadt lábak

Szeretsz teázni?

Ha igen, ezt a jó szokásodat ne hagyd el egész évben! Fogyassz inkább gyógyteákat, mint a csalán-, menta- vagy zöldteát. Ezek segítenek a test vízháztartásának szabályozásában.

A csodálatos almaecet

Naponta 2 evőkanál almaecettel máris sokat tettél a vizes karok, lábak ellen. Jó hatással lehet vízháztartásunkra, káliumban gazdag és gyulladáscsökkentő hatással is bír!

Inni, inni és inni!

Furcsa, hogy a vizesedés ellen a megfelelő folyadékfogyasztással tehetünk, ugye? Pedig ha túl kevés folyadékot veszünk magunkhoz, testünk tartalékolni kezd, ami miatt megindulhat a vizesedés. Igyekezzünk naponta 2-3 liter vizet meginni, nyáron akár még többet is.

Ne hanyagold a mozgást!

Egész nap az irodában ülsz, vagy éppen álló munkát végzel? Igyekezz minden nap, de inkább heti többször is valamilyen mozgást beiktatni a mindennapjaidba!

Csodafűszer és csodamag!

A koriander és a lenmag méregtelenítő hatással bír, ezért mindenképpen kerüljenek be a menüdbe valamilyen formában. Vérkeringésünkre is jó hatással lehet!

Fel a lábakkal!

Egy fárasztó nap után jól esik egy kicsit megpihenni, ugye? Figyelj rá, hogy megdagadt lábaidat polcold fel, hogy pihenjenek, apadjanak.

Ápold kívülről is!

Néhány csepp teafaolaj egy vattapamacsra, kend át vele megfáradt, feldagadt lábaid és máris tettél valamit lépőid (és tested) egészségéért.

Fontos tényező!

Ha lehet, igyekezzünk odafigyelni a megfelelő kálium bevitelre. Testünk vízháztartása ennek hiányában felborul. A dinnyében, banánban, aszalt gyümölcsökben, avokádóban, quinoában bőven található ebből a fontos ásványi anyagból, így ha lehet, minden nap fogyassz belőlük! A kevés víz, sok só és alkohol bevitele viszont tovább ronthat a helyzeten.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...