2019.01.09. 17:07:55 11623 353

Smink-bakik, melyektől öregebbnek tűnhetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A smink kétélű fegyver: ha jól használod, éveket is letagadhatsz, megjegyzik a barátaid, hogy mennyivel jobban nézel ki így és a többi és a többi. Ha azonban túlzásba visszük, vagy rossz a technikánk, akkor éppen az ellenkezőjét érhetjük el vele!

A szemöldök formázása otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A szemöldök formázása otthon

Lássuk, melyek azok a smink technikák, melyeket inkább bakiknak neveznénk semmint követendő metódusnak, ráadásul még öregítenek is!

1. Túl erős szemöldök

A túl erősre festett szemöldök, amely mindennek nevezhető csak természetesnek nem, határozottan öregít! Tessék elfelejteni!

2. Világos alapozó

Ahogy öregszünk egyre sápadtabbnak tűnik a bőr, és ha ehhez választod az alapozód, akkor az nem fog sokat dobni a kinézeteden. Egy picit sötétebb árnyalat még belefér, csak szépen dolgozd el a nyakon is. A saját bőrszínednek megfelelő, és egy eggyel sötétebb alapozót is összekeverhetsz, és ecsettel felviheted. A pirosító vagy bronzosító használata is jó ötlet.

3. Csínján a korrektorral

Ha szemed alatti ráncokon is használod a korrektort, akkor az csak odavonzza a tekinteteket, valamint darabossá válhat, csúnyán beleülhet a ráncokba. Inkább csak a sötét részek eltüntetésére használd ezt a smink eszközt, tudod, az orrnyeregnél, és közvetlenül a szem alatt, de csak belül.

4. Túl sok pirosító

Ha az ajaktól a füledig végig húzod a pirosítót, az csak a megereszkedett bőrt fogja hangsúlyozni. Egy bizonyos kor után, érdemes az orca felső részére felvinni a pírt, ezzel egy kicsi optikai csalást hajtunk végre, és feljebb kerül a hangsúly.

5. A szemfestékkel is óvatosan

A ráncokat kiemelheti a szem körül, ha túl sokat használsz belőle. Ráadásul a megereszkedett bőrt csak még jobban lehúzza a súlya. Mielőtt felvinnéd a színt, használhatsz szemhéjpúder alapozót, ez csökkent a bőr zsírosságán is, és utána kevesebb festék kell.

6. A barna szemfesték már nem nyerő

A barna színű szemfestékektől fáradtabbnak tűnhet a szemed, a tekinteted, így nem ajánlott a használatuk. A túl világos árnyalatokat is jobb kerülni, mert nem biztos, hogy elfedik a színelváltozásokat a szemhéjadon. Próbáld ki a mályva és a szürkés árnyalatokat.

7. Szemceruza

A szemceruzával nehéz az egyenetlenebb, ráncosabb bőrön szép vonalat húzni. A szemhéjadat inkább tussal húzd ki, úgy hogy felemeled a fejed, amennyire lehet, lesütöd a szemed, de még azért eleget látsz ahhoz, hogy a tükörben szépen alkalmazni tudd a tust, amit csak a szempilla vonalába húzol, a szemhéjadra nem.

8. Ne használd ugyanazt a színű rúzst!

A rúzs vagy szájfény az egyik legegyszerűbben alkalmazható make-up, és ezzel érhetjük el talán a legdrámaibb hatást. A frissesség kedvéért próbálj ki egy másik színt, mint amit szoktál, viszont a nagyon erős árnyalatokat felejtsd el. Használhatsz pirost, de élénket válassz!

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/makeup/tips/g465/makeup-mistakes-that-age-you/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...