2018.07.22. 13:34:07 9153 271

Segítség, válságban a kapcsolatunk! – Van segítség!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legjobban működő párkapcsolatokban is előfordulhatnak kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Talán néha nem is rossz, hiszen így megtanuljuk újra értékelni a másikat. Persze, azért ellennénk ezek nélkül a problémás időszakok nélkül is. Csak oldódjon meg gyorsan… nagyon gyorsan.

Boldog pár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog pár

És bizony előfordul az is, hogy egy harmadik fél nélkül nem megy a kapcsolat helyrehozása. Jól jöhet egy szakember bizonyos esetekben, de nem mindig van lehetőségünk párterapeutához menni. Meg előfordul, hogy nem is akarunk felkeresni egy ilyen szakembert, hiszen az már valami nagyon súlyos problémát jelentene, már ami a kapcsolatunkat illeti.

Megoldható egyedül is?

Természetesen igen, „csupán” hajlandóság kell mindkét fél részéről arra, hogy valóban megoldódjanak a problémák.

De hogyan?

Bizony, nem kevés energia, idő kell hozzá, de megéri. Ezeket a lépéseket érdemes szem előtt tartani.

Ismerjétek fel a problémát!

Ahhoz, hogy elkezdhessetek bármin is javítani, észre kell venni, hogy egyáltalán baj van. Vagyis, el kell ismerni. És nem árt konkrétan megfogalmazni, valójában mi is a gondotok a másikkal, egymással, a kapcsolattal.

A megoldásra koncentrálj!

Ahhoz, hogy helyrehozzunk egy kapcsolatot, nem csak az a fontos, hogy észrevegyük, mi a gond, hanem az is, hogy megpróbáljuk kicsit más szemszögből nézni a dolgokat. Vagyis, a másik bántása, a hibák folyamatos felemlegetése helyett el kell kezdenünk a megoldás szemszögéből nézni a dolgokat.

Legyetek hajlandóak elismerni!

Méghozzá a hibákat, „bűnöket”, amiket Ti magatok követtetek el, hogy a kapcsolat idáig jutott. Vagyis ne a másik botlásait, vétkeit elemezzétek (és vágjátok a másik fél fejéhez, lásd előző pont), hanem azt keressétek meg, Ti miben hibáztatok. És igyekezzetek ezen változtatni…

Miért is?

Ugyan a szerelmet nem mindig lehet megmagyarázni, de azért van néhány olyan tulajdonság, amiért beleszerettünk a másikba. Idézzétek fel ezeket, fedezzétek fel a másikban újra a csodát. Vagyis, legyetek újra szerelmesek!:-)

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gyors kényelmi desszert, amit a gyerekek is imádni fognak: Rizspuding kétféleképpen

Minden embernek van legalább egy olyan étel, ami a legjobban hiányzik neki a gyermekkorából, de csak az édesanyja tudja ugyanúgy elkészíteni. Csak nosztalgiával lehet visszaemlékezni azokra a különleges ételekre és desszertekre, amelyek korábban nem csupán a hasunkat, de a szívünket is felmelegítették.

Állatkertek napja – Látogass állatkertet élőben vagy a képernyőn keresztül!

Magyarországon az Állatkertek napja egy igazán különleges dátumnak állít emléket: 1866. augusztus 9-én megnyitotta kapuit az ország első állatkertje! Boldog születésnapot kívánunk a Budapesti Állat- és Növénykert intézményének!

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.