2020.06.02. 15:53:13 7719 312

Se puszi, se pá? Így változik az emberi érintkezés a világjárvány hatására
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Férfiak ne rázzatok kezet! Nincs ötös, és egyáltalán meg se ölelj senkit, akivel nem élsz egy háztartásban. Hiába ez a legegyszerűbb módja a járvány visszaszorításának, igazán nehezünkre eshet nem magunkhoz szorítani családtagjainkat, közeli barátainkat. Hogyan lehet megbirkózni az érintés hiányával?

Ölelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ölelés

A fizikai érintés növeli a szellemi jólétet elősegítő neurotranszmitterek és hormonok szintjét szervezetünken. Nemcsak a stresszt csökkenti, de mélyíti az emberi kötelékeket (bizalom, nagylelkűség) és javítja a hangulatunkat is. Ez utóbbiakat a dopamin és szerotonin fokozott termelésével éri el.

Milyen mentális hatása lehet a csökkent fizikai érintkezésnek?

A dopamin és a szerotonin alacsony szintje összefügghet depressziós tünetekkel! A kevesebb érintkezés agresszív magatartást vonhat maga után verbális és fizikai szinten egyaránt. A szociális hálónk lazulása pedig további káros következményeket hozhat a későbbiekben.

Hogyan harcoljunk az érzelmi töltöttség hiánya ellen?

  1. A megengedett keretek között öleljük meg azt, akit lehet, annyiszor, ahányszor csak lehet!
    Ennek célja a pozitív hangulat előteremtése, konfliktus idején csökkenthetők vele a negatív érzelmek.

  2. Ha egyedül élsz, akkor se hanyagold el a kérdést!
    Minőségi alvás, egészséges étkezés, testmozgás? Ha ezek mind pipa, akkor már csak egy relaxáló stresszkezelési technikát kell elsajátítani, hogy sokat tegyünk egészségünkért: például egy egyszerűen elsajátítható légzéstechnika is sokat segíthet.

  3. Tartsunk háziállatot!
    A kedvtelésből tartott állatok simogatása bizonyos fokig pótolhatja a fizikai érintkezés utáni sóvárgásunkat. A háziállattal való kapcsolat során csökken a kortizol-szint, ezáltal a szorongásunk és a társadalmi kirekesztettség érzése is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...