2020.01.12. 17:49:42 9944 308

Sál és problémás bőr – Lehet összefüggés?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen a hideg ellen meleg, puha sállal védjük a nyakunkat, sőt, szeretünk belebújni legalább egészen az orrunkig, hogy éppen csak a szemünk látszódjon ki. Így szinte az egész arcunk védve van a téli zimankó elől. Ám bőrünknek ezzel nem mindig teszünk jót!

Sál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sál

Te is megfigyelted, hogy így télen, a gondosan beburkolt területeken nem egyszer apró piros pöttyök, pattanások jelennek meg az arcodon? Akár hiszed, akár nem, ezt bizony okozhatja a nyakad köré csavart sál is!

De miért?

A bőr és a sál folyamatosan érintkezik egymással, a ruhadarab bizony emitt-amott kidörzsölheti a bőrünket. A sálunk pedig, hiába figyelünk, vigyázunk rá, bizony bacik és egyéb kórokozók melegágya lehet.

Mit tehetünk ellene?

Néhány aprósággal megelőzhetjük a bajt, csupán egy kis odafigyelés az egész.

  • Szerezz be ebből a ruhadarabból többet! És lehetőség szerint váltogasd őket, minimum hetente cseréld ki, és használj egy tiszta sálat. Ahogy fentebb is írtuk, a sál ráncaiban előszeretettel tanyázhatnak baktériumok, egyéb „apróságok”. Az anyag könnyedén beszívhatja az utcai port, szmogot, és ez így bizony már nem túl higiénikus.

  • Ne feledkezz meg a rendszeres tisztításról! Ahogy bármely évszakban, úgy télen is rendkívül fontos arcunk megfelelő tisztítása! Ne hanyagoljuk el ezt a lépést legalább naponta egyszer, az esti pihenés beiktatása előtt.

  • A sálat viseld inkább a nyakadon! Ugyan nagyon jó, ha arcunk is védve van a hidegtől így télen, vagy éppen jó elbújni egy sál mögé és csak nézni ki a fejünkből. Ám bőrünk védelme érdekében a sál maradjon inkább a nyakunkon!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...