2021.04.12. 10:57:52 7268 253

Rozsdafolt? – Tégy ellene kemikáliák nélkül 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ügyesek már réges-régen túl vannak a tavaszi nagytakarításon, a kevésbé szorgosak, vagy éppen krónikus időhiányban szenvedők még csak tervezgetik a munkálatokat. Nekik van egy jó hírünk: ha rozsda is van a házban emitt-amott, jöhetnek a természetes megoldások.

rozsdafolt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com rozsdafolt

Elő a természet csodaszereivel, és tüntessük el a rozsdafoltokat!

Nem csak a fogaidat tisztítja

A fehér textíliákon esett rozsdafolt ellen tehetünk egy kevéske, fluoridtartalmú fogkrémmel. Kenjük a foltra, hagyjuk hatni 15 percet, majd mossuk a ruhaneműt a szokásos módon.

A csodatevő

Az ecet a házi tisztítószerek alfája és ómegája. Szinte mindenre gyógyír, bármilyen foltra. Nincs ez másként a rozsdafolttal sem. Fém és szövet esetén is hatásos, ha néhány csepp ecet kerül a foltra.

Ne csak idd!

A szénsavas, barna üdítő nem csak a szomjadat csillapíthatja, hanem rozsdafolt ellen is kiváló. Főleg a fémfelületekről távolítható el a rozsda viszonylag könnyen a kólával. Varázsereje a szénsavban rejlik.

Teába, limonádéba…

… és rozsdafoltra. Üveges és frissen facsart citromlé is kerülhet a textílián, fémen, vagy éppen a szőnyegen lévő rozsdafoltra. A citromsav segít megoldani a problémát.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!