2021.04.12. 10:57:52 5858 239

Rozsdafolt? – Tégy ellene kemikáliák nélkül 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ügyesek már réges-régen túl vannak a tavaszi nagytakarításon, a kevésbé szorgosak, vagy éppen krónikus időhiányban szenvedők még csak tervezgetik a munkálatokat. Nekik van egy jó hírünk: ha rozsda is van a házban emitt-amott, jöhetnek a természetes megoldások.

rozsdafolt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com rozsdafolt

Elő a természet csodaszereivel, és tüntessük el a rozsdafoltokat!

Nem csak a fogaidat tisztítja

A fehér textíliákon esett rozsdafolt ellen tehetünk egy kevéske, fluoridtartalmú fogkrémmel. Kenjük a foltra, hagyjuk hatni 15 percet, majd mossuk a ruhaneműt a szokásos módon.

A csodatevő

Az ecet a házi tisztítószerek alfája és ómegája. Szinte mindenre gyógyír, bármilyen foltra. Nincs ez másként a rozsdafolttal sem. Fém és szövet esetén is hatásos, ha néhány csepp ecet kerül a foltra.

Ne csak idd!

A szénsavas, barna üdítő nem csak a szomjadat csillapíthatja, hanem rozsdafolt ellen is kiváló. Főleg a fémfelületekről távolítható el a rozsda viszonylag könnyen a kólával. Varázsereje a szénsavban rejlik.

Teába, limonádéba…

… és rozsdafoltra. Üveges és frissen facsart citromlé is kerülhet a textílián, fémen, vagy éppen a szőnyegen lévő rozsdafoltra. A citromsav segít megoldani a problémát.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.

3 film, amit mindenképp nézz meg, ha sírni szeretnél

Nem tudom ki hogyan van ezzel, de én nem szeretek sírni. Pontosabban nem igazán tudok. A hétköznapi munkám sem nagyon engedi meg az elérzékenyülést, és mivel anyuka vagyok, úgy gondolom, a kicsi lányom se a pityergős és nyekergős anyukájától fogja a legtöbb támaszt és segítséget megkapni. Ilyenkor bizony nyeljük a könnyeinket rendesen. Igyekszünk erősek és méltóságosak maradni, néha már az idegroham és a teljes összeomlás határán is.