2021.12.11. 08:31:36 7541 252

Romantikus, ünnepváró esték a kandalló előtt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hosszú téli estéken az ember igyekszik valahogy kellemesebbé tenni a hangulatát. Ez nem is olyan egyszerű, hiszen hideg, sötét, nedves kint az idő, ez pedig rányomja a bélyegét szinte mindenre. Azonban az új építésű lakásoknál már erre is sokan gondolnak. Egy kedves kis kandallóval remekül fel lehet dobni a belső teret. Nem kell itt nagy, kőből épített monstrumokra gondolni, nagyon kedves és kisméretű tűzhelyek is kialakíthatók, amelyek egy nappaliban kényelmesen elférnek és nem is kerülnek túl sokba. Ráadásul már fénykandallók is kaphatók, melyek a kisebb tereket csak szépen bevilágítják, de nem igazi tűz ég bennük.

Olvasás a kandalló előtt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasás a kandalló előtt

Hogyan használjuk ki a kandalló adta lehetőségeket? Rengeteg ötletünk van! A klasszikus ugye, ami a romantikus filmekben is gyakran szerepet kap, és minden hölgy nagyokat sóhajtozva olvad el már csak a jelenet látványától is. Ezen aztán tényleg lehet romantikázni és a kedvesünkkel összebújva melegedni a tűznél. Ki ne révedezne el egy ilyen jelenet elképzelése közben? Na, de nem csak ez a lehetőség adott. A kandalló előtt például kellemesen lehet esti piknikezni. Arra azonban figyelni kell, hogy ezt viszont ne a hófehér szőnyegen tegyük, de egy finom és meleg, színes, bolyhos pléd kiválóan alkalmas erre a célra.

Milyen finomságokat ajánlunk ilyen estékre? Nagyon szép és ízlésesen összeállított sajttállal készülhetünk. A sajt mellé olívabogyó, dió és halfalatkák, illetve kaviár is tálalható. Remekül ki lehet egészíteni aszalt gyümölcsökkel, esetleg szőlővel, vagy áfonyával és koktélparadicsommal is. Továbbá a sajttálhoz illő ízű kellemes borokkal illetve pezsgővel is kísérhető a vacsora.

Desszertként nagyon jó a bor mellé a magas kakaótartalmú étcsokoládé. A pezsgő mellé pedig beszerezhetünk epret. A Martini is kellemes ital lehet ilyenkor egy kevés citrommal vagy olívabogyóval, ki milyen ízekkel szereti, szárazon vagy inkább az édesen. Ha a könnyű és kellemes vacsorán túl vagyunk lehet pihenni egy kicsit halk zene mellett, és olvasgatni is akár. Majd jöhet a lazító masszázs. Érdemes egy fél órát várni előtte legalább, mert teli hassal nem lesz túl jó érzés. A masszázshoz használhatunk finom masszázsolajat. Ezt, ha előtte kissé felmelegítjük, akkor óvatosan simogatva és fokozatosan ellazítva az izmokat, gyengéden felvihetjük a teljes testre. Ha a masszázs kölcsönös, akkor nagyon jól ellazulhatunk mindketten. Minden fáradtság és feszültség el fog tűnni, ez garantált. Az sem baj, ha közben szundikálunk egy kicsit.

A masszázs után pedig, ha már tényleg teljesen kikapcsoltunk, de még nincs kedvünk aludni, kellemes és lazító teát kortyolgathatunk. Ha már készítettünk karácsonyi sütit, azt se felejtsük el megkóstolni. Ha elfogy, akkor még bőven lesz idő újabb adagot készíteni a családnak is. A tea mézzel és citrommal a legjobb, de ha valami különlegesre vágyunk, akkor kóstoljuk meg az ír krémteát. Nem fogunk csalódni. Én imádom. Ha így indítjuk a hétvégét, akkor biztos, hogy időben ráhangolódunk az ünnepekre. Nem fog gondot okozni már sem a hideg, sem a sötét. Akár hóvihar is tombolhat az ablakon túl, ha a kandalló tüze odabent barátságosan és romantikusan lobog.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...