2018.03.24. 11:41:58 13343 432

Rekordot jelentő 49 nap alatt evezte át egyedül egy nő az Atlanti-óceánt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nők körében világrekordot jelentő 49 nap alatt evezte át egyedül, segítség nélkül az Atlanti óceánt egy brit nő, mindössze nyolc hónappal azután, hogy agyműtétet hajtottak végre rajta.

Atlanti-óceán | Fotó via pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Atlanti-óceán | Fotó via pixabay.com

A 36 éves Kiko Matthews a spanyolországi Gran Canaria szigetéről indult útnak és 3 ezer tengeri mérföld megtétele után csütörtökön ért célba Barbadoson. Matthews naponta 16 órányi evezéssel teljesítette 49 nap alatt a távot, csaknem egy teljes héttel lekörözve a korábbi, 56 napos rekordot - írta a BBC News.

A Herefordshire-ben felnőtt és jelenleg Londonban élő Matthewsnál 2009-ben Cushing-szindrómát (a mellékvesekéreg fokozott hormontermelése) diagnosztizáltak. A ritka betegség tumorokat, emlékezetvesztést, elmezavart, cukorbetegséget, csontritkulást, álmatlanságot és izomvesztést okozhat. Matthews agyából 2017 augusztusában távolítottak el egy daganatot, amikor ő már a transzatlanti kihívásra edzett.

A Barbadoson partra szálló asszonyt a szülei, testvére és unokaöccse köszöntötte.

"A gondolat, hogy nyolc hónappal ezelőtt kórházban feküdtem és az agyamat műtötték, most pedig itt állok, miután áteveztem az Atlanti-óceánt, azt hiszem egy kis büszkeséggel tölt el" - mondta Matthews, aki a csaknem 6,5 méter hosszú Soma of Essex nevű hajójával teljesítette a távot.

Hozzátette: "sikerült megmutatnom, hogy bárki belevághat bármibe a megfelelő hozzáállással, hittel és támogatással. A történetemmel arra akarom inspirálni a nőket, hogy merjenek kihívásokat állítani maguk elé".

Embert próbáló vállalkozásával Matthews pénzt is gyűjtött a londoni King's College számára, ahol annak idején életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta. Eddig több mint 70 ezer fontot (25 millió forint) gyűjtött össze az intézmény új intenzív osztályának megépítéséhez.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...