2020.08.15. 15:36:10 7012 182

Rekordmagasságban az új fertőzöttek száma Ausztriában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rekordmagasságban az új fertőzöttek száma Ausztriában: egy nap alatt 282 ember tesztje lett pozitív - jelentette be Rudolf Anschober egészségügyi miniszter pénteken.

Koronavírus, orvos védőfelszerelésben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koronavírus, orvos védőfelszerelésben

A legtöbben Bécsben (112 fő), Tirolban (58 fő) és Felső-Ausztriában (45 fő) fertőződtek meg az utóbbi 24 órában. Anschober szerint az új fertőzöttek magas száma összefügg azzal, hogy egyre több embert tesztelnek; az elmúlt 24 órában 12 ezer koronavírus-tesztet végeztek el.

Ausztriában eddig 22 876 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 20 499-en időközben meggyógyultak. Jelenleg 1 652 aktív fertőzöttet, illetve beteget tartanak nyilván. Ausztria a számok növekedése ellenére jó helyen áll Európában; egy hét alatt százezer lakóból 11-en kapták meg a vírust, míg Franciaországban százezerből 19-en, Spanyolországban 42-en fertőződtek meg.

Közben egyre nő azoknak a száma, akik egy külföldi utazás során fertőződtek meg. Karintiában 16-an kapták el a vírust egy horvátországi nyaralás során, míg Felső-Ausztriában 40 Horvátországból hazatérő ember koronavírus-tesztje lett pozitív.

Az osztrák kormány megerősítette, hogy hétfőtől utazási figyelmeztetést adnak ki Horvátországra. A térségben nyaralókat pedig felszólítják, hogy a lehető leggyorsabban térjenek vissza Ausztriába.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...