2023.01.05. 09:15:00 6631 274

Rejtvényfejtés – Egy időtöltés, amit érdemes leporolni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rendszeres testmozgás mellett nagyon fontos agyi képességeink szinten tartása, illetve fejlesztése, ami a rejtvényfejtés által ráadásul teljesen kikapcsoló és szórakoztató tevékenység. Stressz levezetéséhez ugyancsak tökéletes elfoglaltság, mivel figyelmünk tudatos összpontosítása révén nem marad energiánk a stresszes dolgokra történő koncentrálásra.

Rejtvényfejtés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rejtvényfejtés

A mentális frissesség megtartásához a fiataloknak számtalan internetes rejtvényfeladat áll rendelkezésére, míg az idősebb korosztály képviselői inkább még a papír alapú (skandináv típusú) keresztrejtvényeket keresi. Hozzáteszem, ők teszik jól, hiszen nem növelik tovább feleslegesen a - fiatalokra sokkal jellemzőbb - magas képernyőidőt.
Az érdekes és figyelemfelkeltő feladvány elkészítése szintén komoly kihívást jelentő feladat, de akkor is sokat tehetünk szellemi képességeink frissen tartásáért, ha megoldjuk azokat.

A rejtvényfejtés pozitív élettani hatásai

A rejtvényfejtés elsődleges célja, hogy szabadidőnk hasznosan, jókedvűen és sikerélménnyel tarkítva teljen el, ám ezek a feladványok ennél sokkal több előnnyel járnak.

Verbális készségek fejlesztése

Az olvasáshoz hasonlóan a keresztrejtvény is fejleszti a szóbeli (és írásbeli) kommunikációt, mivel ezek a hobbik gazdagabb és választékosabb szókincs-használatot eredményeznek.

Memória általános javulása

Az olyan szabadidős tevékenységek, amelyek a szellemi képességek használatát igénylik jobb, fiatalosabb memóriát eredményeznek, valamint a felmérések szerint az ilyen hobbikat űző személyek agyi működése is gyorsabb a rejtvényeket nem fejtő társaikénál. A kognitív képességek, főként a rövidtávú memória javulása valószínűleg a jobb agyi vérellátással állhat kapcsolatban.

Az Alzheimer-kór és az időskori demencia kockázatának csökkentése

A fejtörő feladványok segítik megakadályozni, de legalábbis késleltetni a kognitív képességek életkorral járó romlását. Ez amiatt lehetséges, mivel a rejtvényfejtés közben lezajló agyi tevékenységek során nem tudnak lerakódni a problémákat előidéző káros fehérjék.

Forrás: www.hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...