2021.12.09. 08:38:12 6394 293

Receptjáték- Almás-banános-diós kocka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Karácsonyi receptjátékunk nevezői elkényeztettek minket finomabbnál finomabb ételek receptjeivel. Párat már megjelentettünk, azokra és erre is várjuk a szavazatokat. Tetszéseteket a cikk melletti szív megnyomásával fejezhetitek ki. Hajrá!

Almás-banános-diós kocka -játékosunk fotója - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almás-banános-diós kocka -játékosunk fotója

Edit nevű játékosunk ezt az bögrés almás - banános- diós kockát azért is szereti, mert mindent egy tálban kell összekeverni, így kevés a mosatlan edény. Mindemellett napokig eláll, nem szárad ki! Nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók és elkészítés:

1-1,5 kg alma, fele lehet banán (2-3 db), 2 bögre kristálycukor (bögre: 2 dl), 1 bögre étolaj, 3 bögre liszt (ebből 1 lehet teljeskiőrlésű), 2 teáskanál fahéj, 2 vaníliás cukor, 3 nagyobb tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 fél marék darabos dió

A meghámozott gyümölcsöt kockára vágjuk, ha banán is van benne, felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Rászórjuk a cukrokat, olajat, fahéjat, összeforgatjuk fakanállal és addig pihentetjük míg bőven levet enged a gyümölcs. Időnként megkavarjuk. Mikor szaftos, beleütjük a tojásokat és elkeverjük.

Végül a lisztet és a szódabikarbónát adjuk hozzá. Fakanállal jól elkeverjük. Csirizre emlékeztető, darabos massza lesz. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd rászórjuk a darabos diót. Ezzel együtt előbb magas hőfokon 15-20 percig sütjük, majd a lángot mérsékelve, szárítjuk. Akkor jó, ha már a széle barnul. Langyosan szeleteljük, hogy ne essen szét. Csorgathatunk rá házi csokimázat is. Nyáron készítettem már meggyel és szilvával is! Örök kedvenc!

Az eddig megjelent többi játékos által küldött recepteket ezekre a linkekre kattintva találod:

Narancsos, baconos, sajtos, aszalt szilvás csirkemell falatkák

Sajtos croissant

Chilis csirkeszárnyak

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...