2017.09.22. 12:35:42 14802 455

Rántsuk le a leplet a szalonnáról: tévhitek helyett egészség?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hol vannak már azok az idők, amikor csípős hajnalokon a nagyszülői házak udvarán feldolgozásra került 1-1 malac? Emlékszel még a régi ízekre, vagy téged is elrettentettek a szalonnáról szóló álhírek?

Szalonna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szalonna

Nosza, szerezz be egy jókora darab háztájit, mert rég elfeledett kincsre bukkanhatsz, amely mértékkel fogyasztva inkább egészséges, mint egészségtelen!

Csak szalonnát ne! Főleg ne kenyérrel! De miért is ne?

A szalonna a közhiedelemmel ellentétben nem nehéz étel. Amennyiben nincs ételallergiád és más emésztési megbetegedésben sem szenvedsz, nyugodtan fogyaszd kenyérrel együtt, de mindenképp figyelj oda arra, hogy fogyassz elegendő zöldséget és gyümölcsöt is mellé.

A szalonna rosszat tesz a koleszterinnek… vagy mégsem?

A szalonna egészséges zsírokból áll, amikre igenis szüksége van a szervezetünknek, sőt ezek az arachidonsavak - esszenciális zsírsav, 100 gramm sertészsírban 1700mg található - a rossz koleszterinszint csökkenését is elősegítik. Valójában 100 grammnyi szalonnában maximum 100 mg koleszterin van, ami jóval kisebb érték más vörös „húsokhoz” képest. Ez az éteknek kis mennyiségben jótékony hatással van a szívizomra és a véredényekre. Ha módjával fogyasztod, akkor elhízni sem fogsz tőle!

Mire jó még a szalonna?

A szenvedélybeteg számára is hasznos lehet egy-két „katona” elfogyasztása: Nagy mennyiségű alkoholfogyasztás esetén a szalonna úgy akadályozza meg az alkohol gyors felszívódását, hogy védőréteggel, avagy zsírral vonja be a gyomor falát. Gondolj csak a sörkorcsolyákra!

A szalonna szelén – antioxidáns nyomelem - tartalma pedig a dohányosoknak jön jól, mivel az erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt.

A szalonnáról általánosságban elmondható, hogy javítja a szervezet ellenálló képességét.

Forrás: tudasfaja.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...