2019.11.09. 16:56:20 7002 264

Ragyogj úgy, mint a húszévesek: Megunhatatlan tanácsok a szép arcbőrhöz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A ragyogó, harmatos bőr sosem megy ki a divatból. Az idő múlásával azonban bőrünk élettani folyamatai lelassulnak, és ha valami miatt nem is működnek megfelelően, akkor az arcbőr tompa, fáradt megjelenést kaphat. Ez pedig kíméletlenül kihangsúlyozza a ráncainkat. Mit tehetünk ez ellen?

Arcbőr ápolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcbőr ápolása

Vannak jó híreink: Kis dolgokkal nagy változást érhetünk el! Egyszerűen csak hagyjunk fel a rossz szokásainkkal, és vegyünk fel helyettük újakat. Így legyél a bőröd barátja:

1. Hidratálj!

A kiszáradás eredményeként a véráramlás nem megfelelő, ezért a bőr sápadtabbnak tűnhet. Hidratáció nélkül a bőr tartós károsodást szenvedhet el. Napi 8 pohár víz fogyasztása ajánlott, a hidratáló arcápoló felkenése önmagában nem elegendő!

2. Tisztítsd rendesen!

Rendszeresen mossuk meg az arcunk, hogy a pólusaink ne tömődhessenek el. A legszebb festmények is friss vászonra készülnek, az elhalt bőrréteg eltávolítása után a bőr felülete simább és tisztább lesz, emellett az eljárás lehetővé teszi az arcápolási termékek jobb felszívódását is. De vigyázz: Egyszerre sose használj fizikai és kémiai hámlasztót!

3. Gyűrd le a stresszt!

A kortizol megnövekedett mennyisége nem tesz jót a bőrnek. Éppen ezért a határidők miatti aggódás könnyedén a ragyogó arcbőr és közéd állhat. A pozitív hozzáállás és a stresszkezelési technikák elsajátítása után 10 évvel fiatalabbnak fogsz tűnni.

4. Légy éjszaka is akcióban!

Természetesen nem kell fél óránként felkelned, hogy újabb réteg krémet vigyél fel az arcodra, épp ellenkezőleg! 7-9 órányi minőségi alvást írnak elő annak érdekében, hogy a bőr sejtjei regenerálódni tudjanak. Az éjszakai krémünket pedig célszerű heti egyszer extra tápláló éjszakai maszkra cserélni.

5. Hajtsd el a füstöt!

Azok az azonos korú hölgyek, akik vidéken élnek, általában fiatalosabb arcbőrrel rendelkeznek, mint nagyvárosi társaik. A légszennyező anyagokat sajnos nem mind tudjuk elkerülni, ám hatásukat antioxidáns tartalmú készítményekkel csökkenthetjük. A dohányzás rettentő káros hatásairól sem szeretnénk hosszabban szólni: jobb lenne leszokni róla.

6. Étkezz minőségibben!

Az antioxidánsban gazdag étkek, mint például a szőlő, fekete áfonya, vörös bab és a dió segítik megvédeni a bőrt a külső káros hatásoktól. Építsünk be több ilyen élelmiszert a napi étrendünkbe! A feldolgozott élelmiszerektől azonban jobb távol tartani magunkat, ha nem akarunk fakó bőrt. A C-vitamin tartalmú citrusok fokozzák a kollagéntermelést, így érdemes bevásárolni ezekből a gyümölcsökből is!

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/a36993/dull-skin-causes/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...