2021.07.15. 15:28:15 7352 244

Pusztai ünnep lesz augusztusban a Hortobágyon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hortobágyi hagyományok, a pásztorok földjéhez kapcsolódó nemzeti értékek megélésére várják az érdeklődőket augusztus 20-22. között a Kilenclyukú hídhoz, ahol első alkalommal rendezik meg a Pusztán Ünnep! elnevezésű találkozót - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón a hortobágyi nagycsárdában.

Hortobágy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hortobágy

Debrecen előnyben van a Hortobágy hagyományainak megélésében - mondta a tájékoztatón Széles Diána, a cívisváros turisztikáért felelős alpolgármestere, hozzátéve, hogy a megyeszékhely, Hortobágy, Hajdúszoboszló és a Tisza-tó 2017 óta közös turisztikai régiót alkot, amit meg kell mutatni az egész országnak. A politikus utalt arra, hogy a járványhelyzet miatt az elmúlt hónapokban számos hagyományos pusztai rendezvény elmaradt, a legrégebbi és legnagyobb nyári találkozót, a lovasnapokat például ezen a hétvégén tartották volna, da a pandémia miatt nem tudták megszervezni.

A Pusztán Ünnep! rendezvénysorozatot Debrecen önkormányzata tízmillió forinttal támogatja - jelezte Széles Diána. Jakab Ádám, Hortobágy polgármestere hozzátette: a programsorozat keretében tartják meg a 129. hídivásárt a Kilenclyukú híd lábánál, a 25. országos gulyásversenyt és pásztortalálkozót a pusztai állatkertben, míg a mátai lovaspályán díjugrató és fogathajtó versenyeket rendeznek.

Medgyesi Gergely, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy a járványidőszakban döbbentek rá igazán, mennyire hiányzik a pusztáról a turisták jelenléte. A Pusztán Ünnep! programjai során ezért mindenből - lovasprogramok, hídivásár, kihajtás, gulyásverseny, pusztai eledelek - kapnak egy kis ízelítőt a három nap alatt a látogatók - fűzte hozzá. Medgyesi Gergely kiemelte a kétnapos gulyásverseny záróakkordját, a közreműködők és a közönség közös csergetését (ostorpattogtatás), amellyel idén a hungarikummá vált karikás ostort, a kárpátmedencei magyar pásztorok eszközét ünneplik. Bódor Edit, a debreceni Főnix rendezvényszervező ügyvezetője jelezte: a Pusztán Ünnep! keretében a csárdakertben a Chrome Rt., a Zenevonat és a Kerekes Band koncertje várja a látogatókat.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...