2021.04.14. 09:30:00 8906 286

Praktikus tanácsok, amikkel könnyebben el tudod engedni a haragod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A harag rossz tanácsadó? A harag sokféle információt hordozhat magában, és a düh érzése teljesen természetes érzelem, amik miatt meg kell élnünk. Mindenesetre nem jó magadban gyűjtögetni, még ha az elengedése nem is túl könnyű.

Haragos nő kiabál telefonálás közben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Haragos nő kiabál telefonálás közben

A harag egy olyan reakció, ami egy (néha tudattalanul) észlelt „fenyegetésre” ad választ. A krónikus stresszhez hasonlóan a tartós harag is egy sor betegség kockázatának kialakulásához vezethet. Az egészségkárosító elnyomása helyett fejtsük meg, hogy valójában mi okozza és szabaduljunk fel alóla!

1. Ismerd be magadnak, ha mérges vagy!

A mások felé tanúsított megértésünket ideje magunk felé fordítani, és elfogadni, hogy a düh nem egy titkolni való érzelem. Mondd ki magadnak: Dühös vagyok, és ez nem baj!

2. Jegyezd fel a haraggal járó érzelmeidet!

Az érzelmek kiírása magunkból egy szabályozási funkcióval járó megoldás, ami segít felderíteni, hol is gyökerezik a haragunk.

3. Szemléld a helyzetet kívülállóként!

A pártatlan távolságtartásról bebizonyosodott, hogy segít csökkenteni a bennünk feszülő agressziót. A dolgok személyes szemszögből történő vizslatása csak még mérgesebbé tesz.

4. Határozd meg a kiváltó okot!

Aki kellő önismerettel rendelkezik, kezdheti ennél a pontnál is. A harag feltárásának értékes információkat előhozó hatása lesz: benső gondolatok és véletlenszerű emlékek bukkanhatnak fel. A düh legtöbbször abból fakad, ha figyelmen kívül hagynak bennünket.

5. Segítsd testednek legyűrni a harag fizikai hatásait!

A paraszimpatikus idegrendszer aktiválásával mérsékelni tudjuk az indulatainkat, ehhez pedig többféle légzőgyakorlatot is kipróbálhatunk. Ha ez a megoldás túl passzív számunkra, akkor menjünk el sétálni, vagy fussunk.

6. Hagyj fel a panaszkodással!

Minél többet beszélünk róla, annál mélyebbre taszítjuk magunkat a kellemetlen helyzetbe. Persze, az érzelmeink kibeszélése hasznos, de meg kell húzni bizonyos határt itt is.

7. Az érzelmeid lefagyasztása helyett tereld el a figyelmedet!

Egy minket kikapcsoló tevékenység (kedvenc sorozatunk egy újabb része, játék a háziállattal vagy egy baráti beszélgetés) sokkal hozzájárulhat ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell a problémával foglalkoznunk, csak tegyük azt kicsit megnyugodva.

8. Miután megnyugodtál, akkor rendezd a helyzetet!

Amikor mások miatt leszünk idegesek, hajlamosak vagyunk olyan bántó módon reagálni, amivel csak tovább rontunk a helyzeten. Vádaskodás helyett meséljük el, hogy mi és miért esett nekünk rosszul, így könnyebb lesz átbeszélnünk a dolgokat.

Amennyiben a dühkezelés nem sikerül önállóan, fontoljuk meg a szakmai támogatás kérését! A tartós harag képes negatív irányba befolyásolni a kapcsolatunkat a külvilággal, ne hagyjuk, hogy megfosszon bennünket az örömöktől.

Forrás: www.self.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?