2018.04.27. 14:36:34 10881 351

Porold le a nagyi régi praktikáit! Még működnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legtöbb nagyinak mindig mindenre van egy odaillő története, szólása vagy tanácsa, amiknek igazságát időnként csak később ismerjük fel. Azonban van jó néhány olyan házi praktika, aminek működését élőben is láthattad. Ehhez a csokor tipphez találhatsz most még olyanokat, amelyek tényleg hasznosak, pedig már legalább száz évesek.

Virágcsokor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágcsokor

Vágott virágok felfrissítése meleg-hideg vízkúrával

Kissé kókadt már a virág? Sebaj! Forralj fel egy kevés vizet és tedd bele a vágott virág(csokor) szárát. Igen, így a forró vízbe. Miután a víz kihűlt, vágj le a szár(ak) végéből, és tedd a virágo(ka)t a szokott módon hideg vízbe. A virágok új életre kelnek a kúra után.

Szállítsd a virágokat hervadás nélkül!

Nagyon mókásan néznénk ki, ha az ajándékba vitt vagy kapott virágainkat úgy próbálnánk ide-oda fuvarozni buszon vagy metrón, hogy a vázát is visszük magunkkal. Hogy ne hervadjanak el az út során, fúrj lyukat egy krumpliba és ebbe dugd bele a növények szárát. Ezzel a módszerrel régen akár egy hétig is életben tudták tartani a virágzó növényeket.

Megfőzni egy repedt tojást? Lehetséges.

Főtt tojást készítenél, de véletlenül összeroppantottad kissé a tojást? Nem kell tükörtojásra változtatnod a menüt. Csak önts egy kevés ecetet a főzővízhez, ami nem fogja hagyni, hogy a tojásfehérje kifolyjon a repedésen.

Gőzöld ki a fránya szálkát!

Ha szálka ment a tenyeredbe, ne hagyd benne, mert könnyen elfertőződhet! De fertőtlenítetlen tűvel sem érdemes piszkálni. Ehelyett ragadj meg egy kis üvegcsét és töltsd meg forró vízzel. A bőröd szálkás részét tapaszd az üveg szájához, hogy a kialakuló szívóhatás és a gőz kiszippanthassa a szálkát a bőr alól. Gyors és fájdalommentes. Csak arra ügyelj, hogy ne égesd meg magad a művelet során!

Üvegszilánk a padlón? Hipp-hopp, eltűnik!

Ripityára tört a pohár? Semmiképp se próbáld seprűvel felsöpörni! Szinte lehetetlen lesz kiszedni az éles kis darabokat maradéktalanul a seprű sörtéi közül. A legjobb megoldás, ha keresel egy kidobandó, puha anyagú ruhadarabot. Ezt kell benedvesíteni, és óvatosan áttörölni vele a padlót. Az anyag szálai közé be fognak akadni az üvegszilánkok. Használat után rögtön dobd ki a rongyot, nehogy megsérüljön valaki a benne rejtőzködő szilánkok miatt.

Forrás: liked.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...