2017.10.23. 17:28:30 14279 469

Pörgesd fel az agyad! 2. - Edd ezt az 5+1 jótékony ételt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szellemi frissesség fokozásához számos étrend-kiegészítő készítményt találhatsz a drogériák és gyógyszertárak polcain. Azonban miért is ne támogathatnád agyad egészséges működését ugyanazzal az étellel, amely a tested hasznára is válik?

Mandula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mandula

Cikkünk előző részében gyümölcsök és zöldségek szerepeltek, most viszont a „magvakat” vesszük számba, és a másik hasznos fűszernövényről is lehull a lepel!

1. Lenmag – A magok királynőjeként is emlegetett mag kivédi a káros zsírok lerakódását az érfalakon, így nagyszerűen védi az agyban futó ereket. 2. Mandula – Ne csak a szép izomzat kialakítása érdekében markolj belőle, hiszen szellemi kapacitásod szintén növelhető vele! A mandula B1-vitamint tartalma sem elhanyagolható.

3. Mogyoró – A mandulához hasonlóan gazdag E-vitaminban, amely energiát ad, de az agy szempontjából meg kell említeni a benne lévő B3-vitamint is. Ez ugyanis tovább fokozza a szellemi képességeket.

4. Szezámmag – A királynő után bemutatásra kerül a magok királya. Remek triptofán-forrás, a koncentrációs zavar és nyugtalanság ellen kiváló. A szezám a telítetlen zsírsavak és számtalan vitamin szinte feneketlen kútja. Kiemelkedő tulajdonsága még, hogy szerves foszforsav tartalma építőkőként funkcionál az agyszövetek számára.

5. Tökmag – Az egészséges zsírokban tobzódó magot és olaját ne csak kulináris élvezet apropójából tedd asztalodra, ezek a zsírsavak ugyanis lassítják az érelmeszesedést és javítják az agyi keringést.

+1. Zsálya – Ez a fűszernövényünk antioxidáns hatású anyagokat tartalmaz, így serkenti az agy működését. Naponta maximum 5 gramm fogyasztandó belőle!

Heti pár alkalommal friss saláták a főétkezéskor, egy-egy marék mag és néhány darab zöldség vagy néhány szem gyümölcs a főétkezések között, így az egészségesen működő agy elérése mellett a nassolást is elkerülheted. :)

Forrás: webbeteg.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...