2017.10.23. 17:28:30 14280 469

Pörgesd fel az agyad! 2. - Edd ezt az 5+1 jótékony ételt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szellemi frissesség fokozásához számos étrend-kiegészítő készítményt találhatsz a drogériák és gyógyszertárak polcain. Azonban miért is ne támogathatnád agyad egészséges működését ugyanazzal az étellel, amely a tested hasznára is válik?

Mandula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mandula

Cikkünk előző részében gyümölcsök és zöldségek szerepeltek, most viszont a „magvakat” vesszük számba, és a másik hasznos fűszernövényről is lehull a lepel!

1. Lenmag – A magok királynőjeként is emlegetett mag kivédi a káros zsírok lerakódását az érfalakon, így nagyszerűen védi az agyban futó ereket. 2. Mandula – Ne csak a szép izomzat kialakítása érdekében markolj belőle, hiszen szellemi kapacitásod szintén növelhető vele! A mandula B1-vitamint tartalma sem elhanyagolható.

3. Mogyoró – A mandulához hasonlóan gazdag E-vitaminban, amely energiát ad, de az agy szempontjából meg kell említeni a benne lévő B3-vitamint is. Ez ugyanis tovább fokozza a szellemi képességeket.

4. Szezámmag – A királynő után bemutatásra kerül a magok királya. Remek triptofán-forrás, a koncentrációs zavar és nyugtalanság ellen kiváló. A szezám a telítetlen zsírsavak és számtalan vitamin szinte feneketlen kútja. Kiemelkedő tulajdonsága még, hogy szerves foszforsav tartalma építőkőként funkcionál az agyszövetek számára.

5. Tökmag – Az egészséges zsírokban tobzódó magot és olaját ne csak kulináris élvezet apropójából tedd asztalodra, ezek a zsírsavak ugyanis lassítják az érelmeszesedést és javítják az agyi keringést.

+1. Zsálya – Ez a fűszernövényünk antioxidáns hatású anyagokat tartalmaz, így serkenti az agy működését. Naponta maximum 5 gramm fogyasztandó belőle!

Heti pár alkalommal friss saláták a főétkezéskor, egy-egy marék mag és néhány darab zöldség vagy néhány szem gyümölcs a főétkezések között, így az egészségesen működő agy elérése mellett a nassolást is elkerülheted. :)

Forrás: webbeteg.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?