2018.12.22. 16:19:53 1993 26

Pop-, rock-, dzsessz- és folkkoncertek karácsonytól az újévig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mások mellett Fenyő Miklós, a Vad Fruttik, a 30Y, a Muzsikás, a Pál Utcai Fiúk, a Zagar, Dés László, az Erik Sumo Band, az Európa Kiadó, a Péterfy Bori & Love Band, a Budapest Bár, a Csík Zenekar és Demjén Ferenc is koncertet ad az év utolsó napjaiban Budapesten.

Koncert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koncert

Karácsonykor is több koncertet rendeznek a fővárosban.

December 25-én a jövőre 50 éves Kaláka együttes zenél a Marczibányi Téri Művelődési Központban, a Zorall a Barba Negra Music Clubban karácsonyozik, az Anymood pedig a Symbolban lép fel. Másnap, 26-án a Republic a Barba Negrában játszik, a Kaukázus az A38 hajón, a Pál Utcai Fiúk az Akvárium Klubba várja a rajongókat. A Swing á la Django Horányi Julival közös estet ad a Budapest Jazz Clubban (BJC), és ekkor lesz a Symbol Xmas is dj-kkel.

December 27-én lesz Fenyő Miklós hagyományos évzáró koncertje, a Fenyő-ünnep a Sportarénában, a Müpában Szalóki Ági hallható. A Barba Negrában Edda-karácsony lesz, a Trafóban a Mary PopKids, a Robotban a Mátyás Attila Band, a BJC-ben a Szakcsi Jr. Trió zenél, a Zeneakadémián az Esszencia, a MOMKultban a Triász, a Fonó Budai Zeneházban Kollár-Klemencz László, a Budapest Music Clubban Takács Nikolas és a Modern Art Orchestra lép fel. Gájer Bálint az Orfeum Clubban énekel, a hiperkarma az Akváriumban zenél, az Anima Sound System pedig az Ellátóházban zárja 25. évét.

Akárcsak tavaly, a Vad Fruttik tripla koncertet tart az Akváriumban december 28-től 30-ig, a Csík Zenekar pedig 28-án és 29-én ünnepli 30. születésnapját a Budapest Kongresszusi Központban (BKK).

28-án lép fel a Zagar az A38-on, Caramel a Vígszínházban, a Muzsikás a Müpában, az Anna and the Barbies a Barba Negrában, Sena az Ellátóházban, a Mongooz az Instantban, a Jazzation a Hatszín Teátrumban. Szintén e napon hallható Gitano és Gáspár Laci a Symbolban, a Metropol-Group a Muzikumban, Szabó Benedek és a Galaxisok a Trafóban, Póka Egon és barátai a Kőrösi Soma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A Fonóban a Góbé húzza a talpalávalót, a Dürer kertben téli fekete Zaj fesztivál lesz a török She Past Away-jel, a mexikói Rabia Sordával, az olasz Geometric Visionnel és a VHK-val.

December 29-én Dés László ad koncertet a Sportarénában Mi vagyunk a grund címmel, az Erik Sumo Band játszik a Müpában, a Kerekes Band a Fonóban lesz, a Useme az A38-on, Hobo-karácsonyt tartanak a Barba Negrában. A BJC-ben a Kollmann Gábor Quintet zenél, a Trousers, a Peter Kovary & the Royal Rebels a Robotban, Dj Bootsie és iamyank a Trafóban, a Hősök és Tkyd az Ellátóházban előszilveszterezik. 30Y-koncert lesz a Dürerben, Gerendás Péter-est az Újpesti Rendezvénytérben, a Magna Cum Laude a Vígszínházba lép a közönség elé, Udvaros Dorottya a Hungarikum Élményházban, Ludmilla & Palotai az A38-on látható és hallható.

December 30-án hagyományosan Demjén Ferenc-nagykoncert van a Sportarénában. Ezen a napon a Pokolgép a Barba Negrában játszik, a Hot Jazz Band a MOMKultban, az Európa Kiadó az A38-on, a Blahalouisiana az Instantban, a Barabás Lőrinc Quartet a Fonóban, a német Kollektiv Turmstrasse az Akváriumban. Uptown Funk előszilveszter lesz Pély Barnával és Bebével az Orfeumban, a Spencer Hill Magic Band az Ellátóházban várja a közönséget és gyerekkobncert is jut erre a napra: a Veronaki a BJC-ben lép fel.

Szilveszter napján a Kowalsky meg a Vega a Barba Negrában lép fel, a Budapest Bár a MOMKultban tart dupla koncertet, az A38 hajón a Péterfy Bori & Love Band zárja az évet. Duplázik az Amadinda és Presser Gábor a Zeneakadémián (a vendég Falusi Mariann lesz), a Fonó Folk Szilveszteren az Erdőfű és a Kalotaszegi zenekar táncháza várja az érdeklődőket. Az Akváriumban és a Symbolban dj-k szolgáltatják a zenét, a BJC-ben a Bágyi Balázs New Quartet, a Harcsa Veronikával kiegészülő Trio Midnight és az Oláh Kálmán jr. Quartet játszik a dzsesszrajongóknak, a Pesti Vigadóban a Budapest Jazz Orchestra ad műsort, a Bálnában Swing Jazz Funky Szilvesztert rendeznek Gájer Bálinttal, a Catsby Banddel és Eliza Blisszel, a Muzikumban pedig Little G. Weevil koncertezik.

Újév napján a Budapest Klezmer Band Jordán Adéllal és Fesztbaum Bélával a Budapest Kongresszusi Központban köszönti 2019-et, a Tankcsapda a 30. születésnap jegyében az Akváriumban lesz.

Január 2-án Orosz Zoltán harmonikás és barátai adnak újévi koncertet a MOMKultban, 3-án Myrtill és a Swinguistique a Muzikumban játszik, 4-én a Mood a Barba Negrában, a lengyel Karnas Formula az Opus Jazz Clubban, a Bohemian Betyars az Akváriumban. A Budapest Voices 4-én és 5-én is fellép a Marczibányi Téri Művelődési Központban, 5-én szombaton a koncertkínálatban szerepel a Chameleon Jazz Band (MOMKult), Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák (B32), az Apey & the Pea (Akvárium), a Lead Zeppelin (Muzikum), valamint a német dzsessz zenész, Daniel Erdmann (Opus).

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.