2022.04.28. 17:56:59 8880 261

Pizza titkok plusz egy recept, amit még ma ki kell próbálnod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pizza a világon a legkedveltebb és legelterjedtebb ételek közé tartozik. Sokszínű, egyszerű, gyorsan elkészíthető (vagy gombnyomással rendelhető), és nem utolsó sorban, roppant ízletes. Most elárulunk egy-két alig ismert érdekességet erről az olasz „csodáról”, valamint megosztunk veletek egy 30 perc alatt elkészíthető pizza receptet is.

Margherita pizza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Margherita pizza

A Margherita pizza születése

1889-ben Nápolyban, a Via Sant'Anna di Palazzo-i pizzéria úgy döntött, hogy I. Umberto király felesége, Margherita királynő tiszteletére süt egy különleges pizzát. Így esett, hogy elkészült az első háromszínű pizza paradicsomból, bazsalikomból és mozzarellából, amelyet azóta is Margheritának hívnak, és azóta ez a legelterjedtebb a világon.

Az első amerikai pizzéria

Az első amerikai pizzéria csupán 16 évvel a Margherita olaszországi megalkotása után, 1905-ben nyílt meg New Yorkban. A siker szinte azonnali volt, az amerikaiak imádták az olasz gasztro találmányt. Ma Észak-Amerikában a legnépszerűbb a Pepperoni pizza (fűszeres szalámival). És hogy milyen fontos ez az étel azóta is az amerikaiak életében? 2014-ben, Las Vegasban rendezték meg a világ leggyorsabb pizzaszakácsainak versenyét, a dobogón az angol Pali Grewal végzett három pizza 32,28 másodperc alatti sütésének rekordjával.

A pizza nem hízlal, ha…

A pizza önmagában egy teljes értékű étel, és ez sem hízlal, amennyiben nem visszük túlzásba. Értsd: az egészségünk érdekében fontos változatos étrendet követni, ezért ne minden nap pizzára essen a választásod, és lehetőleg ne Nutellával helyettesítsd! Továbbá nem ajánlatos sült fogásokkal köríteni, valamint szénsavas vagy alkoholos italokkal enyhíteni az általa okozott szomjunkat.

Ha ezt mind betartod, már kezdheted is sütni ezt a 30 perc alatt elkészíthető pizzát! Gyors pizza Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...