2021.10.23. 17:52:35 8283 237

Pizsama parti, csak lányoknak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A "gyerekzsúrnak" ez a formája különösen kisiskolások körében kedvelt, az ötlete pedig eredetileg az Egyesült Államokból számazik. A pizsama parti elsősorban a kislányok körében nagyon népszerű, de a kisfiúk is szívesen buliznak együtt. Ha egy vállalkozó szellemű szülő megszervezi az ottalvós bulit, nagyon jó lehetőséget nyújt a többi felnőtt számára is egy görbe estéhez. Az biztos, hogy nem csak a gyerekek lesznek hálásak ezért.

Pizsama parti - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pizsama parti

Meghívó

A pizsama parti el sem kezdődhet meghívó nélkül. Ez az egyik legfontosabb eleme az egésznek. Ki kell találni kiket lát igazán szívesen a gyerek a saját biodalmában, és ehhez el kell készíteni a stílusos meghívókat. Milyen legyen? Azonnal itt is érheti az első meglepetés a leendő vendégeket: például, ha látszólag üres. Ehhez foszforeszkáló tollal írjuk rá a szöveget, amit csak a sötétben láthat a tulajdonosa. Ez már egy kis izgalom, amit csak fokozhatunk. A borítója lehet fekete vagy sötétkék karton, egy kivágott ablakkal és csillogó csillagmatricákkal. Belül meg egy karton "hálózsákból" kukucskál ki egy aranyos kislány fej és a mintás hálózsákba lehet a titkos meghívás üzenetet rejteni. Mivel a pizsi parti létszáma úgyis körülbelül 6 fő, ez ideális létszám, nem kell sok meghívót készíteni. Több időt szánhatunk erre, és egy kilenc éves nagylány már örömmel segít.

A dekoráció

Jöhet a dekoráció és a helyiség berendezése. Egy kislány esetében minél csajosabb, hangulatosabb és otthonosabb, annál jobb. Ehhez a bútorokat kissé át lehet rendezni, hogy nagyobb helyünk legyen. De egy jókora étkező asztal is lehet a "sátor" szúnyoghálóval vagy pokrócokkal beterítve, amit színes égősorokkal világíthatunk ki. Így valódi kuckó hangulata lesz az alvó helynek. Matracok és párnák, pokrócok vagy hálózsákok kerülhetnek a földre. A sok színes párna felhívás egy jó kis párnacsatára is. Ki ne hagyjuk az estéből! Meleg pizsama, bolyhos zokni vagy mamusz feltétlenül szükséges.

Időpont

A bulit kezdhetjük késő délután. Ősszel elég gyorsan sötétedik, a játékokhoz még legyen elég világos, hogy ne pilledjenek el a lányok nagyon hamar. Indíthatunk olyan játékkal, ami vidám és kellően elfáradnak benne. Az Activity remek szórakozás, megnevetteti és feldobja a társaságot. Mókázás után pihenésképp jöhet a vacsora, amit közösen elkészíthetünk a meghívottakkal. Úgy válasszunk menüt, hogy ők is segíteni tudjanak a konyhában, legyen könnyen elkészíthető és a mindenki kedvére való. Egy finom szendvics egy kis salátával nem nagy ördöngősség, és ha az alapanyagokat együtt előkészítjük, mindenki kedve szerint állíthatja össze a saját szendvics "receptjét". Még akár szendvics szépségversenyt is szervezhetünk. Az nyer, akinek a legviccesebb a szendvicse. Ha ráadásul mécsesekkel díszítjük fel a konyhát, a vacsorával igazi meleg hangulatot teremthetünk. De piknikezhetünk a szobában is, a földön ücsörögve, kis tálcákkal a kezekben. Ennek is megvan a maga varázsa.

Alvás előtt

A gyerekszobában, az esti fogmosás után felnőtt nélkül élvezheti az alvás előtti perceket a csapat. Kaphatnak kis zseblámpákat, amivel játszhatnak a sötétben. Elalvás előtt rendezhetünk diavetítést, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor egy közös mesélés, éneklés, beszélgetés is boldoggá teheti a gyerekeket.

Ébredés után

A reggelit készíthetjük együtt. Süthetünk gofrit vagy palacsintát. A tészta összeállítása és kavarása is óriási élményt jelent számukra. Önállóan ízesíthetik és díszíthetik a finomságokat. Ha meglepetésként előre elkészítünk néhány édes vendég ajándékot, az is jó érzéssel tölti el a vendégeket, és még néhány napig biztosan erről fognak beszélni. De ahhoz, hogy igazán maradandó legyen ez az együtt töltött bulis emlék, a partin készült lesifotókból egy kreatív fotóalbumot is gyárthatunk majd közösen a lányokkal. Ilyenkor lehet csak jó nagyokat kacagni a vicces és kedves pillanatokon!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...