2024.10.15. 12:39:14 4580 182

Pilis, a gyógyító – Amiért érdemes ősszel is ellátogatni ide
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha kirándulásról van szó, nincs olyan, hogy „rossz idő”. Lehet tavasz, nyár, tél vagy ősz, a természet ezer arcát mutatja. Ha szuper túra útvonalat kerestek őszre, akkor szívből ajánljuk a Pilist, ahol a családdal vagy barátokkal barangolva garantáltan feltöltődhettek és aktívan tölthetitek el a szabadidőtöket. Mutatunk most első körben pár olyan helyet, amelyek közül feltételen érdemes választani, ha a környéken jártok. Ez az ámulatba ejtő hegyvidék ráadásul nincs is messze a fővárostól, így könnyen megközelíthető akár gyerekekkel is, nem kell órákat utazni a gyönyörű úti célért.

Kirándulás Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kirándulás Fotó:123rf.com

Lélegzetelállító panoráma, kilátók, kalandos útvonalak, spirituális helyszínek – ez a Pilis, ahol, ha még nem jártál, azonnal pótolnod kell, ha pedig már voltál a környéken, biztosan nem utoljára jártál arrafelé.

Irány a csúcs!

A hegység legmagasabb pontja 756 méterrel a Pilis-tető. A csúcson található a több, mint 17 méter magas Boldog Özséb-kilátó, amely egykor geodéziai (földmérési célokat szolgáló) toronyként funkcionált, 2014-ben építették át.

A Pilisszentkereszten található kilátó Boldog Özséb esztergomi kanonokról kapta nevét, aki a 13. században, a térségben élő remetéket összegyűjtve alapította meg az egyetlen magyar férfi szerzetesrendet, a pálosok rendjét. A kilátótér teraszos jellegű, így minden évszakban kényelmesen megcsodálhatjuk a 360 fokos körpanorámát. A magasból belátható többek között a Vörösvári-medence és a Budai-hegység is.

Látogass el erre a szakrális helyre!

Haladj át a Csillagösvényen! A Pilis kapujában van egy olyan település, amelyet szakrális helyként emlegetnek, az elmúlt évtizedekben pedig igazi zarándokhellyé vált. Pilisszántó rengeteg élménnyel várja a sétálni vagy kirándulni vágyó családokat, a történelem iránt érdeklődőket, de azokat is, akik csak csendesen imádkoznának a Boldogasszony Kápolna, a Pilis Keresztje és Jézus szobra közelében.

A Csillagösvényen faragott oszlopok szegélyezik az utat, amelyen többek között Nimród, Szent István király és Szent László alakja rajzolódik ki. Az ösvényen át a Boldogasszony Kápolnához jutunk, melyet Makovecz Imre tervezett.

A Boldogasszony Kápolna egyik különlegessége, hogy a faluban talált kőkereszt a mennyezet üvegezett részén és a harangtornyokon is visszaköszön, a kápolnában pedig Nagyboldogasszony szobra fogadja az oda látogatókat.

Túrázz a Dera szurdokban!

A Pilis és Visegrádi hegység határán, Csobánkán, a Dera szurdokban a hangulatos kis patakvölgyben és környékén 1-2 órás sétát, vagy nagyobb túrákat is tehetünk. Maga a szurdok rövid, fél óra alatt bejárható, ezért érdemes a környéken további látnivalókat is keresni. A Dera szurdok része az Országos Kéktúrának. A Rozália téglagyártól vezet, egészen Dobogókőig. Őszre a fák a szurdokban jórészt már lehullajtják színes lombkoronájukat, így láthatóvá válnak a völgyoldalban az érdekes sziklaalakzatok.

A helyszín tippek forrásai: Erdeiprogramok.hu, Trekhunt.com/hu/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...