2024.10.24. 12:37:49 1816 76

Pilis, a gyógyító – Amiért érdemes ősszel is ellátogatni ide! 2. rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Pilisről sem lehet eleget olvasni, ezért jöjjön egy újabb írás, amelyben ismét ajánlunk néhány barangoló helyet ebben a csodás évszakban. Bakancsot fel, irány a természet!

Kirándul a család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kirándul a család

Korábban Pilisszentkeresztet már említettük, ha ott járunk érdemes ellátogatni a Ciszterci kolostorromhoz is. Kevesen tudják, de Pilisszentkeresztnél találjuk az egykori Ciszterci rend első magyarországi monostorának romjait, a Pilis hegység keleti oldalán. Az apátságot III. Béla magyar király alapította a 12. században. A környéken helyezkedett el több királyi vadászbirtok is, így a kolostort több magyar uralkodó is felkereste. Szakrális úti cél ez is.

Piliscsabán a Nagy-Kopasz hegyen, 447 méteres magasságban találjuk a Dévényi Antal kilátót, amely ingyenesen látogatható. Ha esetleg nem autóval mennék, a vasútállomástól több útvonalon is megközelíthetjük a tetőt. Választhatjuk a kék háromszöget is, ami kaptatósabb, vagy kerülhetünk egy síkabb, sétálósabb úton is.

Szentendre és Pomáz között terül el a 366 méter magas Kő-hegy. A hegy népszerűségét kiváló elhelyezkedésének, és szebbnél-szebb sziklaformációinak köszönheti. Mindezt megcsodálhatjuk a 4 km hosszú Kő-hegy tanösvényt bejárva. Több túra kiindulópontja is a Bükkös patak, és innen nem messze találjuk a Vasas szakadékot is.

A helyszín tippek forrása: Trekhunt.com/hu/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...