2022.12.12. 17:49:04 6888 257

Pihend magad energikusabbra, egészségesebbre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A téli ünnepkör nem csak sok jót és szépet ígér. Nagyon sokan küzdenek munkahelyi és magánéleti, esetleg anyagi gondokkal. Évről évre reméljük, hogy talán könnyebb lesz, de mindig adódhat valami, ami miatt sokkal feszültebben éljük meg az ünnepi készülődést és nem igazán felhőtlen az örömünk.

Pihenj rá az ünnepekre! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pihenj rá az ünnepekre!

Ebben az időszakban sokkal több feladat hárulhat ránk a munkahelyünkön. A bevásárlást és az ajándékok beszerzését, a vendégségek előkészítését is, bár biztosan örömmel tesszük, mégis megterhelő lehet számunkra fizikailag és lelkileg is. Mit tehetünk, hogy ne égjünk ki teljesen az ünnepek alatt és ne betegedjünk meg attól, hogy kimerültünk és legyengültünk?

Az első és legfontosabb feladat ilyenkor a pihenés és a saját energiánk ésszerű beosztása. A legkönnyebb, ha a lelki és fizikai terheket azzal csökkentjük, hogy tervezünk és lejegyzetelünk minden elengedhetetlen tennivalót. Ezzel két dolgot érünk el, mégpedig, hogy nem felejtünk el semmi olyat, ami valóban fontos. A másik pedig, hogy lekerül rólunk az a lelki teher, hogy nem emlékszünk valamire, így nyugodtan kikapcsolhatunk. Amit elvégeztünk, azt szépen kihúzzuk és a lista végére meg is jutalmazhatjuk magunkat valamivel a sikeres teljesítésért. Ezzel a módszerrel máris megtettük a legfontosabbat ahhoz, hogy ne görcsös stresszként, aggódva töltsük az ünnepek előtti napokat.

A másik feladatunk ilyenkor, hogy foglalkozzunk a testi és lelki jólétünkkel. A testi épségünkért és egészségünkért sok mindent tehetünk. Ha nem is tudunk hetente többször edzőterembe menni, van olyan tevékenység, amivel az egész testünket átmozgathatjuk. Az egyik ilyen a jóga. Napi 15-20 perc jóga már elég ahhoz, hogy sokkal jobban érezzük magunkat és ne fájjanak a végtagjaink, gerincünk. A séta is remekül átmozgat és regenerál. Ha naponta friss levegőn sétálunk körülbelül egy fél órát, máris sokat tettünk saját magunkért.

A téli évszak mindig a lelassulásról és a regenerálódásról szól. Ebbe tartozik bele a pihenés és az alvás is.Sokan esnek abba a hibába, hogy túlhajtják magukat. A szervezetünk a hidegre és a korai sötétedésre is lassulással reagál. Ez teljesen természetes. A biológiai szükségletünk, hogy ilyenkor többet relaxáljunk. Akár napközben, rövidebb időre beiktathatunk pihenőket, de éjjel mindenképp érdemes időben lefeküdni és rendesen kialudni magunkat.

Végül, de nem utolsósorban, töltsünk minél több és minőségi időt szeretteink körében. Energiával és életerővel tölt fel bennünket, ha jól érezzük magunkat velük. Azt gondolom, jobb immunerősítő, mint a boldogság, nem is igazán létezik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?