2020.08.11. 07:00:56 9243 272

Pihend ki magad! – A pihentető alvás „szabályai” 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyugodt, pihentető alvás elengedhetetlen a jól működő nappalokhoz. Ám ez nem mindig sikerül, van, aki csak alkalmanként, van, aki huzamosabb ideig küzd alvásproblémákkal. Pedig a nyugodt alvás nem ördöngösség, csak néhány apróságra kell odafigyelni.

Sok alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sok alvás

Arról már volt szó, hogy a külső tényezőket hogyan alakíthatjuk, hogy alvásunk pihentetőbb legyen. Most nézzük, mit tehetünk még!

Figyeljünk az időre!

Próbáljunk minden nap nagyjából ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni.

Mozgás!

A heti, vagy akár napi rendszerességgel végzett mozgás nagyon fontos. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy lefekvés előtt 3-4 órával már ne végezzünk kimerítő testmozgást!

Ahogy a babáknál is!

Nem csak a csecsemőknél, nálunk felnőtteknél is fontos lenne az alvás előtti rutin kialakítása. Ezzel felkészítjük az elménket is arra, hogy most bizony pihenni fogunk!

Nem mindegy, mit eszel és mit iszol!

Lefekvés előtt már ne fogyasszunk zsíros, nehéz ételeket és koffeintartalmú italokat!

Ne stresszeld magad!

Éjjel, ha felébredsz, és nem tudsz visszaaludni, Te is az órádat, telefonodat nézegeted és azon aggodalmaskodsz, hogy már csak ennyit és ennyit alhatsz? Ne tedd! Fordítsd is el az ébresztődet. Ilyenkor kelj fel, menj ki a nappaliba, olvass, relaxálj és várd, míg álommanó újra megérkezik. Az evést, ivást azt inkább hanyagold!

Forrás: alvascentrum.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...