2020.08.01. 14:08:50 10306 288

Pihend ki magad! – A pihentető alvás „szabályai” 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyugodt, pihentető alvás elengedhetetlen a jól működő nappalokhoz. Ám ez nem mindig sikerül, van, aki csak alkalmanként, van, aki huzamosabb ideig küzd alvásproblémákkal. Pedig a nyugodt alvás nem ördöngösség, csak néhány apróságra kell odafigyelni.

Sok alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sok alvás

Biztos a kemény a legjobb?

Már ami a matracot illeti. Szakemberek szerint is a lényeg, hogy az egyén számára kényelmes legyen az adott matrac, mindegy, hogy az a keményebb vagy puhább változat.

Levegő!

Ami nagyon fontos, hogy a szobában mindig friss legyen a levegő! Érdemes akár lefekvés előtt is kinyitni az ablakot néhány percre, hogy friss levegőben pihentetőbb legyen az alvás. Ami szintén lényeges lehet, az a levegő páratartalma – ne legyen túl száraz, de túl nedves se a levegő. Ha szerencséd van, egy, a fűtőtestre helyezett párologtató segíthet a száraz levegőjű hálószobán, de egy hideg párologtató készülék is sokat segíthet. Ha épp a magad páratartalommal küzdesz, fontos, hogy arra ügyelj, hogy lehetőség szerint ne a szobában szárítsd a ruhákat.

Neki is jár a frissesség!

Ha van rá lehetőséged, alkalmanként vidd ki a matracot a szabad levegőre, napoztasd meg egy kicsit. Ha van levehető huzata, vagy matracvédőt használsz, egy-egy huzatolás alkalmával azokat is mosd ki! Ha nincs, és szellőztetni sem tudod kivinni a matracot, akkor egy kis szódabikarbóna a matracra szórva, majd negyed óra múlva alaposan kiporszívózva csodákra képes!

Ügyelj a hőmérsékletre!

Amire a szoba páratartalma mellett érdemes figyelni, az a szoba hőmérséklete! 20 ⁰C-nál semmiképpen sem érdemes melegebbre állítani a hálóban a fűtést! Egy meleg, puha takaró viszont jó szolgálatot tehet a vacogósabbaknak.

Az elnevezés nem véletlen!

A hálószobát nem véletlenül hívják hálószobának, hiszen a funkciója az, hogy ott pihenjünk, aludjunk. Ebből kifolyólag az ágyunkat is érdemes kizárólag csak erre, illetve a párunkkal való összebújásra használni. Vagyis, ha otthonról dolgozunk, ne az ágyunk legyen az irodánk, és a reggelit/ebédet/vacsorát se itt költsük el, ha lehet!

Legyen kényelmes!

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, egészséges-e meztelenül aludni, vagy bújjunk pizsamába, a hölgyek hálóingbe. Ezt mindenki maga dönti el, a lényeg, hogy kényelmes legyen!

Ezek a külső tényezők, következő cikkünkben néhány „belső” teendőt gyűjtünk Nektek össze!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?