2020.08.01. 14:08:50 10106 287

Pihend ki magad! – A pihentető alvás „szabályai” 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyugodt, pihentető alvás elengedhetetlen a jól működő nappalokhoz. Ám ez nem mindig sikerül, van, aki csak alkalmanként, van, aki huzamosabb ideig küzd alvásproblémákkal. Pedig a nyugodt alvás nem ördöngösség, csak néhány apróságra kell odafigyelni.

Sok alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sok alvás

Biztos a kemény a legjobb?

Már ami a matracot illeti. Szakemberek szerint is a lényeg, hogy az egyén számára kényelmes legyen az adott matrac, mindegy, hogy az a keményebb vagy puhább változat.

Levegő!

Ami nagyon fontos, hogy a szobában mindig friss legyen a levegő! Érdemes akár lefekvés előtt is kinyitni az ablakot néhány percre, hogy friss levegőben pihentetőbb legyen az alvás. Ami szintén lényeges lehet, az a levegő páratartalma – ne legyen túl száraz, de túl nedves se a levegő. Ha szerencséd van, egy, a fűtőtestre helyezett párologtató segíthet a száraz levegőjű hálószobán, de egy hideg párologtató készülék is sokat segíthet. Ha épp a magad páratartalommal küzdesz, fontos, hogy arra ügyelj, hogy lehetőség szerint ne a szobában szárítsd a ruhákat.

Neki is jár a frissesség!

Ha van rá lehetőséged, alkalmanként vidd ki a matracot a szabad levegőre, napoztasd meg egy kicsit. Ha van levehető huzata, vagy matracvédőt használsz, egy-egy huzatolás alkalmával azokat is mosd ki! Ha nincs, és szellőztetni sem tudod kivinni a matracot, akkor egy kis szódabikarbóna a matracra szórva, majd negyed óra múlva alaposan kiporszívózva csodákra képes!

Ügyelj a hőmérsékletre!

Amire a szoba páratartalma mellett érdemes figyelni, az a szoba hőmérséklete! 20 ⁰C-nál semmiképpen sem érdemes melegebbre állítani a hálóban a fűtést! Egy meleg, puha takaró viszont jó szolgálatot tehet a vacogósabbaknak.

Az elnevezés nem véletlen!

A hálószobát nem véletlenül hívják hálószobának, hiszen a funkciója az, hogy ott pihenjünk, aludjunk. Ebből kifolyólag az ágyunkat is érdemes kizárólag csak erre, illetve a párunkkal való összebújásra használni. Vagyis, ha otthonról dolgozunk, ne az ágyunk legyen az irodánk, és a reggelit/ebédet/vacsorát se itt költsük el, ha lehet!

Legyen kényelmes!

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, egészséges-e meztelenül aludni, vagy bújjunk pizsamába, a hölgyek hálóingbe. Ezt mindenki maga dönti el, a lényeg, hogy kényelmes legyen!

Ezek a külső tényezők, következő cikkünkben néhány „belső” teendőt gyűjtünk Nektek össze!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...