2017.07.19. 12:00:02 10901 344

Paradicsom, ha szottyos – Így lesz tovább kemény!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A télen, tavasszal elfogyasztott paradicsomok, vagy arra nagyon hasonlító, boltban vásárolt piros bogyók után alig vártuk, hogy végre beleharaphassunk egy finom, friss, érett, napsütötte paradicsomba. Mintha minden egyes falattal egy kis napsütést is magunkba vennénk!

Szottyadt paradicsom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szottyadt paradicsom

Szóval, éljen a nyár, és éljen a paradicsom! A mindig piros, mindig finom, mindig egészséges, mindig ropogós paradicsom! Vagyis, utóbbi csak akkor, ha helyesen is tároljuk! Ha egy-egy adag hamar elfogy Nálatok, akkor nyugodtan tárold a konyhapulton, konyhaasztalon, mert biztosan nem lesz ideje megpuhulni. Ha azonban akkora mennyiség, hogy egy ideig biztos nem csappan meg a készlet, akkor inkább a hűtőszekrény polcain tárold, hogy tovább megőrizzék frissességüket!

És mi van, ha már megtörtént a baj?

Hiába minden igyekezet, néhány példány bizony bepuhult, és így elég nehézkes felszelni, és hát az íze sem ugyanaz! De sebaj, mert ilyenkor isteni lecsó készíthető belőle! De térjünk csak vissza a szeleteléshez! Vajon hogyan oldhatnánk meg, hogy a túlérett paradicsom ne folyjon ki az ujjaink közül, míg próbálunk belőle közel egyforma darabokat kreálni? Lehetetlen küldetés lenne?

Gyors, de fagyos megoldás!

Szerencsére erre is van megoldás, méghozzá nem is túl bonyolult! Dugd a kissé szottyadt paradicsomszemeket körülbelül 10 percre jeges vízbe! És tádáám, máris újra feszes, és könnyen szelhető lesz a zöldséged! Hasonlóan „bánhatsz el” a megpuhult szőlőszemekkel is!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...